Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

354 db cikk a témában

#dohányzás
2012.10.10.

Dohányzás: hatékonyak-e a leszoktató programok?

Tiltani nem lehet a dohányzást a fiatalok körében, más, hatékonyabb eszköz kell ahhoz, hogy rávilágítsuk a figyelmet a károsító hatására, a következményekre. Kilenc ország részvételével zajlott az a nemzetközi, európai uniós támogatással megvalósuló program, amelyben hazánk is részt vett.

#cigi
2012.07.24.

A dohányűző csapatjáték

Egy nem túl régi kutatás szerint, ha érintettek vagyunk egy csapatjátékban, akkor kisebb az esélye annak, hogy rágyújtsunk. Viszont a kutatók szerint még ez sem elegendő ahhoz, hogy szembeszálljon a filmekben lévő erős dohányos jelenetekkel.

#drog
2012.06.26.

Mondj nemet a drogokra!

Kedden volt a kábítószerfogyasztás elleni küzdelem világnapja. Cikkünkkel segítséget nyújtunk mindazoknak, akik nemet szeretnének mondani a drogokra. Hogyan utasíthatod el, ha droggal kínálnának? Adunk 10 tippet!

#dohányzásellenes kampány
2012.05.17.

Fiatalok segítik dohányzó társaikat a leszokásban

Versenyt hirdetnek az Egészséges Vásárhely Program (EVP) dohányzásmegelőzési kezdeményezése részeként általános iskolások és középiskolások számára: a diákok feladata saját dohányzásellenes kampány szervezése.

#rizikóterápia
2012.05.08.

Rizikóterápia szenvedélybeteg fiataloknak

Szenvedélybeteg fiatalok számára szervez – kétszer egyhetes élményterápiás – tábort a Megálló Csoport Alapítvány. A „Mindenkinek megvan a maga Everestje” címet viselő programok az alapítványban folyó terápiás foglalkozásokat egészítik ki ezzel a kockázat-kezelésre felkészítő, a feszültséget, nehézségeket vállalni képes, a megoldások keresésére alkalmassá tevő magatartásra neveléssel, sajátos „terápiával”, a példamutatással.

#drogprevenciós
2012.05.06.

Pályázz drogprevenciós kisfilmmel!

A designer drogok veszélyeire felhívó ksifilmek készítésére buzdít a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az Életreveló Egyesület.

#kokainfüggők
2012.04.29.

Elbutulást okoz a kokain

Kétszer gyorsabban fogy a kokainfüggők szürkeállománya, mint amennyit az öregedéssel természetesen együtt járó agyszövet vesztés indokol - állapították meg a Cambridge-i Egyetem kutatói.

#dohányzás
2012.04.29.

Dohányzás a fiatalkorúak börtönében

A 24 évnél fiatalabb korosztály 40 százaléka dohányzik. Arról nincs pontos adat, hogy a fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézetében mi a helyzet, de abban minden szakember egyetért: a zárt térben többen, és valószínűleg többet nyúlnak dohánytermékekhez.

#dohányzás
2012.04.25.

Könnyedén veszik a dohányzást a fiatalok

Egy közel 100, dohányos fiatal megkérdezésével végzett kutatás eredményei szerint majdnem 70%-os azok aránya, akik naponta gyújtanak cigarettára, és közel 30%-uk több mint 10 szálat szív el ennyi idő alatt – derül ki a Szinapszis Kft. felméréséből, amelyet a cég a KamaszPanasz.hu weboldal látogatóinak körében készített.

#metamfetamin
2012.03.02.

A metamfetamin öngyilkosságra hajlamosít

Egy új tanulmány szerint 80 százalékkal nagyobb az öngyilkosságra való hajlam kockázata, ha metamfetamint fogyasztanak rendszeresen a kábítószerrel visszaélők, mint másfajta drog használata során.

#kokain
2012.02.10.

A kokain zöldhályogot okozhat?

A glaukómát ugyan az időskor jellemző betegségeként tartják számon, a fiatal drogfüggőknél sem ritka... Egy tanulmány szerint összefüggés lehet a kokain fogyasztása és a súlyos szemprobléma kialakulása között.

#gina
2012.01.27.

GHB miatt halt meg egy fiatal

Elhagyta a kórházat a másik férfi is, aki a GHB, más néven a Gina tudatmódosító szertől kapott életveszélyes mérgezést szerdán Debrecenben; rendőrségi kihallgatása csütörtök kora délután megkezdődött - közölte a rendőrség az MTI-vel.