Drog, cigi, alkohol

#Drog, cigi, alkohol

354 db cikk a témában

#szén-monoxid
2012.01.26.

A vízipipa szén-monoxid mérgezést okozhat

Az egészségügyi szakértők először egy olyan eset kapcsán figyeltek fel a jelenségre, amikor is egy fiatal férfit vittek be a mentősök ájultan a helyi kórházba, ahol az orvosok megállapították a szén-monoxid mérgezés tényállását, de a mérgezés okát vagy a forrását nem tudták kideríteni.

#gina
2012.01.09.

GHB miatt került kórházba három fiatal

A droghasználat miatt súlyos, életveszélyes állapotba került három fiatal közül ketten már elhagyhatták a kórházat, harmadik társuk pedig a nap folyamán mehet haza - tudta meg az MTI vasárnap Zacher Gábortól, a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház telephelye (volt Erzsébet kórház) klinikai toxikológiai osztályának vezetőjétől.

#dohányzás
2012.01.02.

Tilos a dohányzás a zárt légterű helyeken

Lényegében minden zárt légterű helyen tilos a dohányzás, így nem lehet rágyújtani a munkahelyeken és az éttermekben sem; csak a szabad levegőn, illetve a bejárat előtt szabad dohányozni. Ezzel együtt pénteken enyhítettek a jogszabályon, így a játékkaszinókban rá lehet majd gyújtani anélkül, hogy dohányzóhelyet jelölnének ki.

#buli
2011.12.31.

Több tinilány kerül kórházba lerészegedés miatt, mint fiú

Jóval több tinédzser korú lány kerül rohamszerű ivászat miatt kórházba Nagy-Britanniában, mint hasonló korú fiú - idézte a brit közegészségügyi miniszter, Anne Milton közlését a The Daily Telegraph című napilap online kiadása.

#dohányzás
2011.12.03.

A nehéz leszokás genetikai okai

Egypetéjű és kétpetéjű ikerpárok dohányzásról való leszokását elemezve arra a következtetésre jutottak amerikai kutatók, hogy genetikai okok is közrejátszanak abban, mennyire sikeres valakinél a leszokás - számolt be az eredményekről a HealthDay című ismeretterjesztő portál.

#életmód
2011.11.27.

A magyar kamaszok egészsége és életmódja 2010-ben

„Serdülőkorú fiatalok egészsége és életmódja 2010” címmel megjelent az Iskoláskorú Gyermekek Egészségmagatartása (Health Behaviour in School-aged Children; HBSC) nemzetközi kutatás legújabb, több mint 8000 tanuló bevonásával lezajlott országos felméréséről készült kutatási jelentés.

#dohányzás
2011.11.22.

A filmek rászoktatnak a cigire?

Azok a tinik, akik olyan filmeket néznek, melyekben a színészek dohányoznak, sokkal nagyobb valószínűséggel fognak rágyújtani - állítják brit tudósok.

#drog
2011.11.12.

Terjednek a dizájner drogok

Kábítószerügyben a legszembeötlőbb változás 2010-ben a heroin háttérbe szorulása és az amfetaminok, valamint az új dizájner drogok fogyasztásának terjedése volt – állapítja meg a Nemzeti Drog Fókuszpont a magyarországi kábítószerhelyzetet elemző éves jelentésében. A jelentés rámutat a középiskolások drogérintettségének növekedésére is.

#amfetamin
2011.11.09.

Maradandó változást okoz az amfetamin az agyban

Az amfetamin használata állatkísérletekben neurobiológiai kiegyensúlyozatlanságot okozott és növelte a kockázatvállaló viselkedés valószínűségét - idézte kanadai kutatók megállapítását a ScienceDaily című ismeretterjesztő portál.

#túlsúly
2011.11.09.

Az elhízott tinik rosszabbak

Egy új tanulmány szerint azokra a tizenévesekre, akik túlsúlyosak vagy elhízottak, sokkal jobban jellemző a helytelen viselkedés (dohányzás, felelőtlen szexuális élet), mint a normál testsúlyú társaikra.

#internet
2011.09.11.

Aki sokat internetezik, többet iszik?

Az új felfedezés, ami az alkohol és a netezés összefüggését vizsgálja, különösen a tiniket érinti. Míg a kamaszok harminc évvel ezelőtt órákat telefonálhattak a barátaikkal, az új norma az e-mail, az MSN vagy a chatelés Facebookon.

#alkohol
2011.09.06.

Kokain vagy tequila: melyik ártalmasabb?

Talán neked is van ismerősöd, aki szerint a kokain unalmas, drága és inkább az alkoholt kedveli. De vajon ez tényleg megfelelő indok lehet arra, hogy részegen aludjál a busz végében hazafelé?

#randidrog
2011.09.03.

Nemi erőszak randidroggal

Teljes nevén gamma-hidroxi-butirát vegyülete, ismertebb nevén a GINA, egyre jobban kezd elterjedni hazánkban. Folyékony ecstasyként is emlegetik.