Drog, cigi, alkohol, koffein

#Drog, cigi, alkohol #koffein

10 db cikk a témában

Alkohol és energiaital együtt?
#alkohol
2023.10.13.

Alkohol és energiaital együtt?

A szüleid elengedtek buliba. Szeretnél sokáig, jókedvűen ünnepelni, s bár szüleid bizonyára óva intettek a felelőtlen alkoholfogyasztástól, sokakban felmerülhet a tévhit, mely szerint: ha koffeint keversz szeszes itallal, a koffein élénkítő hatása ellensúlyozza az alkohol hatását.

Természetes és szintetikus teljesítményfokozók
#teljesítmény
2023.03.08.

Természetes és szintetikus teljesítményfokozók

Egyfolytában zúdulnak az emberekre az információk, összefüggések tucatját kell átlátni, rohamtempóban kell dolgozni - nem csoda, ha a test és a lélek hamar kimerül és pihenésre, regenerálódásra vágyik.

Alkohol és energiaital: veszélyes páros
#alkohol
2023.01.21.

Alkohol és energiaital: veszélyes páros

Az alkohol és energiaital vegyítése trendi dolog lett manapság, de nem várt kockázattal is járhat egy új tanulmány szerint. Jól gondold meg, hogy mit mivel kombinálsz, mert olyan következményei lehetnek, amikre nem is gondolnál!

#alkohol
2019.12.03.

Hülyére iszod magad?

Az alkoholizálás rombolhatja az agy fehérállományának épségét a tinédzserek esetében. Kamaszkorban az agy még fejlődésben van, ezért válik sokkal sebezhetőbbé a nagy mennyiségű alkoholbeviteltől.

#alkohol
2014.11.21.

Alkohol: biztos, hogy nem tudsz élni nélküle?

Sok fiatal manapság már csak úgy tudja élvezni a bulikat, hogy ész nélkül vedel, majd másnap fejfájással ébred úgy, hogy nem emlékszik arra sem, hogy mit csinált előző este. Nem csak a rosszullétekkel tarkított reggelekkel van a probléma, aki ilyen mértékben fogyaszt alkoholt, lassan tönkreteszi a testét.

#alkohol
2011.05.05.

Az alkohol szexuális gondokat okozhat

A rendszeres alkoholfogyasztás súlyosan károsítja mind a nők, mind a férfiak termékenységét: a férfiaknál többek között a herezsugorodását, terméketlenséget, impotenciát, míg a nőknél sikertelen peteérést, spontán vetélést okozhat. Az alkoholfogyasztás veszélyezteti a magzat normális fejlődését.

#koffein
2011.04.18.

Koffeinfüggő lehetsz-e a génjeid miatt?

A DNS befolyásolhatja az emberek koffeinfogyasztását. Egy friss tanulmány szerint a DNS valószínűsíthetően befolyásolja, hogy egyesek mennyi koffeintartalmú ételt és italt fogyasztanak különböző forrásokból (kávé, tea, kóla és csokoládé).

#vodkás tampon
2011.04.15.

Az alkoholba áztatott tampon komoly veszélyekkel járhat

A német rendőrség figyelmeztetést adott ki egy újabb, a tinik körében terjedő, és egyre népszerűbb, de veszélyes alkoholfogyasztási módszerről. Vodkába áztatott tampont használtak egyes tinik a gyors lerészegedés és az árulkodó alkoholszag elrejtése érdekében. Komoly egészségügyi veszélyeket rejt magában a módszer!

#tin
2010.02.19.

Alkohol és energiaital együttes hatása

Az alkohol és energiaital keveréke magas bódultsági szintet idéz elő és növeli a vezetés veszélyeinek kockázatát. Az energiaital - ami fiatalok által igen közkedvelt - koffeinlöketet ad, ugyanakkor jól ismert italokban is fellelhető, mint például a Red Bull-vodkában. Az alkohol és az energiaital keveréke egy veszélyes mix lehet, egy floridai egyetem által végzett kutatás szerint.

#energiaital
2009.12.28.

Energiaital alkohollal - Veszélyes pörgés

Itt a szilveszteri bulik ideje, szeretnél sokáig, jókedvűen ünnepelni, s bár szüleid bizonyára óva intettek a felelőtlen alkoholfogyasztástól, sokakban felmerülhet a kérdés, vajon melyik kevésbé káros: vodka-Red Bull fogyasztása mérsékelten (2-3 ital), rum-kóla fogyasztása, vagy más alkohol és Mountain Dew keverése?