Drog, cigi, alkohol, leszokás

#Drog, cigi, alkohol #leszokás

100 db cikk a témában

#dohányzás
2014.01.15.

Amit tudni érdemes a dohányzásról

Amikor a szüleid voltak fiatalok, bárhol lehetett cigit kapni és dohányozni- még a kórházakban is. Manapság már sokkal jobban tudatában vagyunk annak, hogy a dohányzás mennyire rossz hatással van az egészségünkre.

#dohány
2014.01.08.

Leszokni újévkor sem egyszerű

A dohányosok 40 százaléka tesz valamilyen újévi fogadalmat, és közülük minden második káros szenvedéllyel élő a cigarettára vonatkozóan hoz meg egy döntést – derül ki a Szinapszis Kft. közel 700 dohányos megkérdezésével végzett felméréséből.

#dohány
2013.11.20.

Egyre kevesebben dohányoznak Magyarországon

Az elmúlt években a nemdohányzók védelme érdekében tett intézkedéseknek köszönhetően jelentősen csökkent a dohányosok száma - mondta Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár.

#alkohol
2013.10.19.

Alkohol és marihuána: melyik veszélyesebb?

Mindkettő függőséget okozhat, ami aztán szakember segítségét igényli. Tisztában vagyunk vele, hogy az alkohol hozzájárul a máj károsodásához, de néhány kutatás még azt is feltételezi, hogy az alkohol kis(!) mennyiségben előnyös lehet az egészséged szempontjából.

#spangli
2013.08.04.

Okok, amiért jobb leállni a spanglival

Az amerikai nemzeti drogszövetség szerint a marihuána a leggyakrabban használt illegális drog. A legfőbb összetevője a THC vagy tetrahidro-kannabiol, ami az állapotváltozást, vagy a "repülést" okozza. Ez egy kémiai anyag, ami a tüdőn keresztül a vérkeringésbe jutva befolyásolja az agy és más szervek működését.

#dohányzás
2013.05.31.

Nem akar több ember leszokni a dohányzásról

Nem változott a dohányosok leszokási hajlandósága az elmúlt két évben – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb, közel 700 dohányos felnőtt megkérdezésével végzett kutatásból, amelyet a piackutató cég a Nemdohányzók Világnapja alkalmából készített.

#dohányzás
2013.05.13.

Túl vonzóak a cigarettás dobozok

„A dohányzás károsítja az Ön és környezete egészségét.” – biztosan ismerős mondat, főként azok számára, akik dohányoznak. Nem ez az egyetlen módszer azonban, amellyel az Európai Unió döntéshozói igyekeznek kevésbé vonzóvá tenni a dohányzást a tagországok polgárai számára.

#cigi
2012.07.24.

A dohányűző csapatjáték

Egy nem túl régi kutatás szerint, ha érintettek vagyunk egy csapatjátékban, akkor kisebb az esélye annak, hogy rágyújtsunk. Viszont a kutatók szerint még ez sem elegendő ahhoz, hogy szembeszálljon a filmekben lévő erős dohányos jelenetekkel.

#drog
2012.06.26.

Mondj nemet a drogokra!

Kedden volt a kábítószerfogyasztás elleni küzdelem világnapja. Cikkünkkel segítséget nyújtunk mindazoknak, akik nemet szeretnének mondani a drogokra. Hogyan utasíthatod el, ha droggal kínálnának? Adunk 10 tippet!

#dohányzásellenes kampány
2012.05.17.

Fiatalok segítik dohányzó társaikat a leszokásban

Versenyt hirdetnek az Egészséges Vásárhely Program (EVP) dohányzásmegelőzési kezdeményezése részeként általános iskolások és középiskolások számára: a diákok feladata saját dohányzásellenes kampány szervezése.

#dohányzás
2012.01.02.

Tilos a dohányzás a zárt légterű helyeken

Lényegében minden zárt légterű helyen tilos a dohányzás, így nem lehet rágyújtani a munkahelyeken és az éttermekben sem; csak a szabad levegőn, illetve a bejárat előtt szabad dohányozni. Ezzel együtt pénteken enyhítettek a jogszabályon, így a játékkaszinókban rá lehet majd gyújtani anélkül, hogy dohányzóhelyet jelölnének ki.

#dohányzás
2011.12.03.

A nehéz leszokás genetikai okai

Egypetéjű és kétpetéjű ikerpárok dohányzásról való leszokását elemezve arra a következtetésre jutottak amerikai kutatók, hogy genetikai okok is közrejátszanak abban, mennyire sikeres valakinél a leszokás - számolt be az eredményekről a HealthDay című ismeretterjesztő portál.

#drog
2011.07.28.

Gyilkos drogok: nemcsak Amy Winehouse járhat pórul

Amy Winehouse oldalára látogatók most csak egy fekete-fehér képet találhatnak. A toxikológiai vizsgálatok még váratnak magukra, de az énekesnő életét és a közvetlen előzményeket ismerve a sajtó a drogokra gyanakszik.

#dohány
2011.07.07.

Sokkoló figyelmeztetés a cigisdobozokon - Fotókkal!

2012-től kezdve még hangsúlyosabbá válik a dohányzásellenes kampány, az Amerikai Egyesült Államok illetékes szervezete, az FDA változtatásokat hajt végre a dohánytermékeken látható figyelmeztetések méretében és tartalmában.

#dohány
2011.06.19.

Baktérium van a cigarettában?

A cigi egy masszív „baktériumgyár”, mely számos, baktériumok által okozott betegséget idézhet elő a dohányosok esetében.