Hírek

#ősz
2021.10.26.

Egyszerű őszi tökfőzelék epebetegeknek

Készítsd el az otthonodban ezt a hagyományos, őszi ételt. Amikor kint hűvösre vált az idő jól fog esni a gőzölgő tökleves az asztalon. Tálald az epebetegeknek, allergiásoknak, chronosoknak, gyomorfekélyeseknek és keringési problémákkal küzdőknek is!

#dohányzás
2021.10.26.

Mi lesz a csikkel?

„A dohányzás súlyosan károsítja az Ön és környezete egészségét.” – ebből a környezetből sajnos kifelejtjük tágabb környezetünk, a bioszféra egészségét. A cigiből füst lesz – már rég tudjuk, hogy ez veszélyt jelent a dohányzókra és a körülöttük állókra – de ott marad a csikk is. A csikk? Hiszen olyan pici… Tényleg számít? Igen, számít.

6 dolog, ami károsítja a fogakat
#fog
2021.10.26.

6 dolog, ami károsítja a fogakat

A fogunk a legszebb ékszerünk lehet, és természetesen mindenki arra törekszik, hogy ragyogóan szép legyen a mosolya. Vajon elég-e tisztítani, fehéríteni, és évente kétszer orvoshoz járni? Mi mindent tehetnénk még fogaink épségéért? Íme, néhány olyan dolog, ami károsíthatja a fogainkat.

Miért fojtjuk el érzelmeinket?
#elfojtott érzelmek
2021.10.25.

Miért fojtjuk el érzelmeinket?

Egy átlagos élet során egy ember gyakorta szeretné kifejezni az érzelmeit! Csakhogy megakadályozza benne az a társadalmi, családi minta és elvárás, amelyet gyermekkorunktól hallunk és tanulunk. Emiatt aztán később csak nagyon nehezen tudunk megszabadulni a lelki terhektől, amelyeket a ki nem mondott gondolatok, érzések okoztak.

#randi
2021.10.23.

El fog hívni egy második randira?

Két hete fantasztikus randin vettél részt, de azóta nem került szóba a második randi? Azon gondolkozol, vajon el fog-e hívni, és mikor?

Fáradt vagy? Ez az 5 dolog okozza leggyakrabban
#alvás
2021.10.21.

Fáradt vagy? Ez az 5 dolog okozza leggyakrabban

Ha reggelente sem ébredsz kipihenten, és napközben sem érzed túl energikusnak magad, annak több oka is lehet. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, alvás specialista, segítségével öt lehetséges magyarázatot sorolunk fel.

Sportoljatok és nyerjetek élménytábort az osztállyal!
#sportolás
2021.10.20.

Sportoljatok és nyerjetek élménytábort az osztállyal!

Október 19-én elindult a FITMESS, az Erzsébet Ifjúsági Alap országos akciója, melynek keretén belül játékos módon ismerkedhettek meg az egészségesebb és sportosabb élet kialakításához használható módszerekkel. A legaktívabb osztályközösségek többnapos élménytábort nyerhetnek.

#fej
2021.10.19.

Fejfájás: 6 élelmiszer, amivel csökkenthető a fájdalom

A fejfájás gyakori kiváltó oka lehet bizonyos ételek vagy italok fogyasztása. A krónikus fejfájásban szenvedők számára ajánlott megfigyelni, hogy melyek azok az ételek és italok, amik a problémát kiváltják vagy fokozzák. Ha vannak fejfájósak számára tiltott ételek, felmerül a kérdés, vajon vannak olyanok is, amik segíthetnek?

#gomba
2021.10.19.

Házi praktikák lábszag ellen

Tartasz attól, hogy lábszagod van? Félsz levenni a cipődet mások előtt a kellemetlenségek miatt? Próbáld ki házi praktikáinkat!

#hobbi
2021.10.19.

7 hobbi, amely okosabbá tehet

Mindenkinek megvan a saját hobbija és szenvedélye, kedvenc játéka, vagy éppen szórakozási formája, amit örömmel csinál, amikor csak alkalma van rá. Néhány ember imád úszni, vannak, akik rajonganak a sakkozásért, amíg mások csak egy jó filmet akarnak megnézni. Akárhogy is, elgondolkodtál már azon, hogy néhány hobbi fejleszti a kognitív képességed és a memóriádat is?

Ártalmas-e vagy sem az önkielégítés?
#önkielégítés
2021.10.15.

Ártalmas-e vagy sem az önkielégítés?

Mítoszok és tévhitek után egyre több cikk jelenik meg arról, hogy az önkielégítés - sem a nőknél sem a férfiaknál - nem káros. (A tévhitek között van az, hogy a maszturbáció vaksághoz vezet vagy szőrt növeszt az illető kezén...)

#smink
2021.10.14.

A nagy smink-vita

Nem olyan, mintha csak tegnap lett volna, amikor lányod még azt sem hagyta, hogy a vásárban vagy gyerekjátszóban kifessék az arcát? Egy pár év alatt máris belépett a divat világába. Valószínűleg a National Geographic Kids magazin helyett is már valamelyik tinimagazinra vágyik.

#funkcionális élelmiszerek
2021.10.14.

Funkcionális élelmiszerek

Alapvető emberi szükségletünk – és egyben mindennapjaink örömforrása a táplálkozás. Az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint hazánkban a halálozási okok 75 százaléka közvetlenül vagy közvetve táplálkozási eredetű. A magas kalóriatartalmú, zsírban, szénhidrátban gazdag, magas sótartalmú étrend számos – úgynevezett „civilizációs” betegség kialakulásában szerepet játszik.

7 tanács, ha epilepsziás a barátod
#epilepszia
2021.10.14.

7 tanács, ha epilepsziás a barátod

Ez az útmutató különösen fontos a rohamok esetén, amikor valaki remeg vagy rángat. Bár a rohamok ijesztőek lehetnek, általában nem orvosi vészhelyzetről van szó. Általában, amint a roham megszűnik, a személy felépül, és a légzése visszatér a normális szintre.

Testvérharc: ha nem jössz ki a tesóddal...
#testvér
2021.10.14.

Testvérharc: ha nem jössz ki a tesóddal...

Vajon ki az az ember, akit egész életen át ismerni és szeretni fogsz? Az, aki valószínűleg életed eddigi fontos eseményeinél is mindig ott volt, veled nőtt fel, játszott, sírt, bulizott... és követett el hibákat, mint akárki más: a testvéred.