Hírek

#hála
2021.06.03.

Hogyan tanítsd gyermeked hálára egy durva világban?

Gyermeked már egészen kiskora óta megpróbáltad bizonyos viselkedési formákra megtanítani. Emlékezteted őt, hogy tegye szája elé a kezét ha köhög, megtanítod rá, hogy nem mindig mondhatja ki azt, amit gondol, hogy hogyan viselkedjen az idősebbekkel, hogyan viselkedjen az asztalnál.

#meleg
2021.06.02.

Lehet, hogy meleg vagyok?

Kamaszkorban rengeteg testi-lelki változáson mennek át a fiatalok, amelyeket feldolgozni és a helyükön kezelni bizony időnként nagy kihívást jelent. Az egyik legnagyobb újdonság a tinik életében a szexualitás beszivárgása a mindennapi életbe. Napjainkban sok – és egyre több - serdülőben merül fel a kérdés: „Vajon melyik nemhez vonzódom?”

#öngyilkosság
2021.06.01.

Sikertelen öngyilkosság után

A serdülőkort kísérő nagy mértékű testi és lelki változások megélése, valamint a környezeti hatások esetenként szélsőséges reakciókat válthatnak ki gyermekeinkből.

#vezetés
2021.06.01.

Autóvezetés autistaként

Amikor 18 éves leszel, mi az első dolog, ami eszedbe jut? A vezetés. Manapság a legtöbb ember jogosítványt és autót szeretne. Nem akarnak másokat terhelni a fuvarozásukkal. Nagyon nehéz, de nem lehetetlen autó és jogosítvány nélkül élni, de ez számunkra nehezebb, mint az idősebbeknek. Vannak, akik fizikai vagy szellemi akadályokkal élnek, ami lehetetlenné teszi számukra a vezetést. Habár autista vagyok, szerettem volna jogsit szerezni.

Mi az a katasztrofizáció?
#katasztrofizáció
2021.05.30.

Mi az a katasztrofizáció?

“Már öt perce haza kellett volna érnie - biztos történt vele valami szörnyűség, lehet, hogy balesetet szenvedett?” “Nem veszi fel a telefont! - már nem is akar beszélni velem” “Miért nevetgél azzal a fiúval? - biztosan megcsal!” “Behívott az igazgató - biztos ki akar rúgni az eldobott csokipapír miatt!?” “Nem is köszönt - az életem csőd, senki sem szeret, mindennek vége!”

Gyakori veszekedés a párkapcsolatban: mi a megoldás?
#veszekedés
2021.05.28.

Gyakori veszekedés a párkapcsolatban: mi a megoldás?

Egy párkapcsolatban a veszekedések normálisak, és menetrendszerűen bekövetkeznek. Mivel nem vagyunk egyformák, óhatatlan, hogy az első időszakban mindenképp, de akár később is lesz valami, amin vita alakulhat ki, amiben nem értetek egyet. A kérdés az, hogy hogyan rendezitek le ezeket a kérdéseket.

8 érdekes orvosi tévhit
#tévhit
2021.05.28.

8 érdekes orvosi tévhit

Eltűnhet a kontaktlencse vagy a tampon? Aknét okoz a csoki? Úgy éreztük, érdemes listát készíteni a leggyakoribb orvosi tévhitekről, és pontot tenni a legabszurdabb dolgok végére!

#szex
2021.05.25.

Miért nincs orgazmusom?

Még sosem volt orgazmusom. Próbáltam már maszturbálni, de sokkal inkább volt fájdalmas, mint kellemes. Összesen két alkalommal szexeltem, ami nagyon fájt és egyáltalán nem élveztem. Volt már pár sráccal orális élményem, de semmi sem vitt el a csúcsra.

#szív-érrendszer
2021.05.25.

Egyre több fiatalt érintenek a szív- és érrendszeri betegségek, mégis kevesen mennek szűrésre

Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek számítanak vezető haláloknak, ráadásul a koronavírus-fertőzés is súlyosabb lehet az ilyen alapbetegséggel küzdők esetében. Sőt, a közvélekedéssel ellentétben ez már nemcsak az idősek betegsége, hanem évről évre egyre több fiatal felnőtt is érintett. Éppen ezért a Dr. Rose Magánkórház Magyarországon egyedülálló szűrőcsomagot vezetett be, melyben egyszerre vizsgálják a szívinfarktus és a stroke kockázatát.

#reggel
2021.05.25.

Hogyan induljon jól a reggel?

Biztosan veled is előfordult már, hogy bal lábbal keltél fel. Senki sem kívánja azokat a reggeleket, amikor minden nehezen indul, semmihez sincs kedved. Csak azt látod a lelki szemeid előtt, hogy mennyi feladatod lesz a napokban. Lássuk, mit tehetsz, hogy bal láb helyett „jobbal” kelj fel.

Lelki túlérzékenység: egy apróságtól összedől a világ
#túlérzékenység
2021.05.22.

Lelki túlérzékenység: egy apróságtól összedől a világ

Túlreagálás lenne egy eltűnt sajtreszelő miatt vitatkozni? Túlérzékenységre vall, ha azért kezdünk el üvöltözni családtagjainkkal, mert mindenki mást akar nézni a tévében? Hol van a határ a túlérzékenység és a normalitás között?

Karikás szem: mi van a háttérben?
#szem
2021.05.20.

Karikás szem: mi van a háttérben?

A szem körüli bőr igen vékony és érzékeny a testben zajló anyagcsere változásokra, így elég hamar jelzi, ha nincs valami rendben. Mi mindent jelezhet?

Fehérfolyás, hüvelyváladék: mikor normális?
#folyás
2021.05.18.

Fehérfolyás, hüvelyváladék: mikor normális?

Minden lány aggódva néz a bugyijára, amikor életében először valami fura, fehér váladékot talál rajta. Te is ebben a cipőben jársz? Ne aggódj, teljesen normális jelenségről van szó!