Hírek

#iskola
2012.09.01.

Ki számít iskolaérettnek?

A jelenlegi kormányzat szigorítaná az iskolaérettségi vizsgálatokat, emellett bevezetné a nulladik évfolyamot is az általános iskolában. De ki mondja majd meg, hogy melyik gyerek lesz nulladikos?

#cukorbetegség
2012.08.31.

Cukorbetegség (diabétesz)

Míg a gyermekkori 1-es típusú cukorbetegség évről-évre nagyjából ugyanolyan számban fordul elő, addig a gyermekkori 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők száma folyamatosan növekszik, és a megbetegedést egyre fiatalabb korban diagnosztizálják!

#online randi
2012.08.31.

Tippek az online randizáshoz

Hacsak nem tanulsz egy fiúkkal teli suliban, akkor meglehet, hogy szükséged lesz az internet kínálta lehetőségre. A jó hír, hogy fiúk százai, ha nem ezrei vannak fent a neten, akik randizni szeretnének.

#dibétesz
2012.08.31.

Diabétesz kupa: 12. helyezés a magyar csapatnak

Augusztus 26-án véget ért Lausanne-ban (Svájc) a hatodik Diabétesz Junior Kupa, az egyetlen futball világbajnokság 8-12 éves 1-es típusú cukorbeteg lányok és fiúk részére, ami feledhetetlen hétvégét jelentett a résztvevők számára. Itthon hatalmas ovációval fogadták a magyar csapatot hazaérkezésükkor a repülőtéren, akik 12. helyezést értek el a bajnokságon.

#kozmetikum
2012.08.31.

Mérgező vegyszerek a kozmetikumokban

A tini lányokat olyan hétköznapi dolgok is veszélyeztethetik, amire még csak nem is gondolnak. Egy kutatókból álló csoport azt állítja, hogy különféle kozmetikai szerekben és testápoló készítményekben, amilyen a rúzs, a púder, a szemfesték, egészségre káros vegyi anyagok, adalékok, a szervezet hormonháztartását károsan befolyásoló kemikáliák lehetnek.

#mozgás
2012.08.31.

Miért érdemes a daganatos betegeknek is sportolni?

A daganatos betegségek gyógyítása során alkalmazott kemo- és sugárterápia nagyon megterhelő a fiatal szervezet számára is. Ám minél tovább marad valaki inaktív ilyen esetben, annál fáradtabbnak érzi majd magát. Ezért még ha nem is könnyű rászánni magad, érdemes mozognod legalább egy kicsit. Már egy friss levegőn tett séta is sokat javíthat a hangulatodon.

#csalamádé
2012.08.30.

Csalamádé

Keringési problémákkal küzdőknek, és mindenkinek, aki szereti a főfogások mellé a kellemesen savanykás ízeket. Nem is beszélve az így könnyen beszerezhető c-vitaminról... Hogyn készíts ebéded vagy vacsorád mellé ínycsiklandozó köretet? Íme egy tuti recept!

#kisajak
2012.08.30.

Kisajkak összenövése

A kisajkak összenövése viszonylag gyakori elváltozás a serdülőkor előtt a leánygyermekeken. Általában a szülők veszik észre, vagy rutin, fizikális vizsgálaton diagnosztizálják a panaszmentes gyermeken.

Borsószerű dudor van a hátsómon
#aranyér
2012.08.29.

Borsószerű dudor van a hátsómon

Kedves szakértő! Ez a tény és a kérdés is számomra nagyon zavarba ejtő, szóval előre is elnézést a fogalmazás miatt. Nem rég fedeztem fel, hogy valami szokatlan van a fenekemen. Olyan, mintha egy borsó nőtt volna oda.

#ókori Róma
2012.08.29.

10 mítosz az ókori Rómáról

Manapság, a tudásunk nagy része az ókori rómaiakról a filmekből származik. Ilyen film például a Gladiátor, vagy a Spartacus. Sajnos az információk, amiket ezekből a filmekből kapunk nem hitelesek teljes mértékben, ugyanis a filmekben elferdíthetik a valóságot. Lássuk, mi az igazság, ez itt a top 10 mítosz a rómaiakról.

#lopás
2012.08.29.

A lopás és a kamaszok

Nincs tipikus bolti tolvaj. Az elkövetők lehetnek bármilyen korúak, tartozhatnak bármilyen társadalmi csoporthoz, lehetnek bármilyen neműek, különböző társadalmi és gazdasági háttérrel rendelkezhetnek.

#édesítőszerek
2012.08.29.

Természetes és mesterséges édesítők

Átlagos cukorfogyasztásunk naponta 10 dkg, ami évente fejenként 35 kilogrammot tesz ki! Ennek nagyjából a tizede lenne ideális. A „cukor” megnevezés alatt azonban nem csak a kristálycukor értendő, ám sokan tévesen azt hiszik, a barna cukor vagy a méz kevésbé kalóriadús. De vajon melyek az egyes édesítőszerek előnyei és hátrányai? A kérdésre dr. Kocsi Anikó, az Oxygen Medical diabetológusa válaszol.

#ásványvíz
2012.08.26.

Inni kell! - De mit?

Nem egy helyről halljuk mostanában, hogy a legjobb szépség- és egészségrecept a megfelelő mértékű folyadékfogyasztás. A különböző innivalók közül is legjótékonyabb hatású a víz, amelyből ma már számos fajta kapható, a csapvíz egyeduralma régen leáldozott.

#csoki
2012.08.24.

Életmentő lehet a csoki?

Nos, első hallásra lehet, hogy kicsit „erős” ez a megfogalmazás, mégis világszerte egyre több kutatás foglalkozik a csokoládéval és jótékony hatásaival.

#sport
2012.08.24.

Milyen egy hét két keréken? Tapasztalatok

Egy hete a Balaton körül jártam, de nem akárhogy! Biciklivel vágtam neki a majdnem 300 kilométeres távnak, az élményeimről bővebben a Rebeka Kipróbálta blogon olvashattok.