Hírek

#vegetáriánus
2012.03.06.

A vegetáriánus életmód előnyei és hátrányai

Kedves KamaszPanasz! Vegetáriánus szeretnék lenni, de nem tudom, hogyan kezdjem el. Tudnátok mondani pár dolgot a vega életmód előnyeiről és hátrányairól? Előre is köszönöm.

#egyetem
2012.03.06.

Egyetemi tanulmányok külföldön: hova érdemes jelentkezni?

Ausztriában augusztusig lehet jelentkezni orvosképzésre, amennyiben valaki kimarad a magyar egyetemekről, még mehet Bécsbe tanulni. Semmi sem lehetetlen, de nagyon nehéz bent maradni - mondja az egyik kint tanuló magyar lány.

#kutya
2012.03.05.

Kutyapiszok: hol a helye?

A társadalom két részre osztható, vannak a kutyások és a kutyanélküliek. Nekem nincs ebem, macskát tartok, ismerem minden gondját-baját és bűzét ennek a foglalatosságnak, mondhatni szenvedélynek. Ha kutyám lenne, a napi kétszeri sétáltatáshoz vinnék zacskót, kislapátot vagy zsebkendőt...

#felvételi
2012.03.04.

Egyre népszerűbb az E-felvételi

A felsőoktatási e-jelentkezések során 580.881 bejelentkezést regisztrált az üzemeltető, a felvételizők több mint 300 ezer dokumentumot töltöttek fel, majd 26 ezren indítottak bankkártyás fizetést; a péntek éjfélkor zárult jelentkezések során összesen 66.519-szer próbáltak a felhasználók az Ügyfélkapu útján hitelesítést kezdeményezni - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

#sperma
2012.03.04.

Meglepő spermagyilkosok

A spermát károsító szerek gyakorlatilag mindenütt felfedezhetőek. Zuhanyzás alatt bejutnak a bőrödbe, beszivárognak a szervezetedbe, miközben a boltban sorban állsz, vagy egészen egyszerűen a mindennapi ételeink segítségével.

#állatkísérlet
2012.03.04.

Bizarr állatkísérletek: kenguru puki és társai

Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy a tudomány fejlődéséhez szükség van kísérletekre. Néha azonban előfordulnak meglehetősen szokatlan, sőt, sokszor nyilvánvalóan felesleges, olykor egyenesen kegyetlen kísérletek is, melyeknek soha nem lett volna szabad megtörténniük. Az alábbiakban az állatokon folytatott bizarr kísérletekből állítottunk össze egy rövid listát.

#táplálkozás
2012.03.03.

Kevesebb evés a hosszú élet titka

Az öregedést lassíthatjuk, ha kevesebb kalóriát viszünk be szervezetünkbe. E módszerrel leginkább az agy öregedésének sebessége fogható vissza bizonyos mértékig – állapították meg olasz kutatók.

#homoszexualitás
2012.03.03.

Más tini vagyok, mint a többiek

Rájöttél, hogy különbözöl a többiektől? Kinek mondd el? És hogyan? Kata 13 évesen vette észre, hogy leszbikus. „Éppen csókolózós játékot játszottunk a többi lánnyal és fiúval, és rájöttem, hogy igazából egyik fiút sem szeretném megcsókolni” – mondta.

#test
2012.03.02.

Az emberi testről nyílt kiállítás

Szervezetünk felépítését, működését segít megismerni Az emberi test (The Human Body) című kiállítás, amely péntektől három hónapon át lesz látható a főváros szívében, a Budapesti Értéktőzsde volt épületében - hangzott el a tárlat csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatóján.

#metamfetamin
2012.03.02.

A metamfetamin öngyilkosságra hajlamosít

Egy új tanulmány szerint 80 százalékkal nagyobb az öngyilkosságra való hajlam kockázata, ha metamfetamint fogyasztanak rendszeresen a kábítószerrel visszaélők, mint másfajta drog használata során.

#rák
2012.03.01.

Tudj meg többet a rákról!

A rák egy gyűjtőnév, ami több mint 100 betegséget tartalmaz, melyekben a sejtek kezdenek kinőni az egészséges szabályozás ellenőrzése alól a test egy bizonyos részén. Bár sokfajta rák létezik, mind azzal kezdődik, hogy a rendellenes sejtekre nem hat többé a szervezet irányítása. Kezelés hiányában halálhoz is vezethet.

#elsősegély
2012.03.01.

Elsősegély videók

Riportfilmek, ismeretátadó filmek és kampányfilmek az elsősegélynyújtással kapcsolatban.

#nemi betegség
2012.03.01.

Nemi betegségek

Milyen nemi betegségek vannak? Hogyan lehet elkapni őket? Melyek ellen nem véd az óvszer? Hogyan zajlik az orvosi vizsgálat? Minden, amit a nemi betegségekről tudni kell.

#szüzesség
2012.03.01.

Nemi élet felvilágosítás

Mikor válik valaki elég éretté az első együttléthez? Melyek a leggyakoribb kérdések, amelyeket a tinik feltehetnek a szexről? Minden, amit a szüzességről és az első szexről tudni kell.