Hírek

#diploma
2012.01.26.

Sokat ér a magyar diploma, de a munkahelyeken több gyakorlati tudás kell

A fiatal felnőttek fele szerint az életben való boldoguláshoz nagymértékben hozzájárul a diploma, s további háromtizedük is közepes jelentőséget tulajdonít a felsőfokú végzettségnek - derül ki az Ipsos F and F témában végzett felméréséből, amelynek összegzését szerdán juttatták el az MTI-hez. A fiatalok által felállított rangsor első helyén az ELTE áll, amelyet a Corvinus, illetve a Műegyetem követ.

#tanulási nehézségek
2012.01.26.

Hogyan élhetünk együtt egy tanulási problémákkal küzdő gyermekkel?

A különféle tanulási nehézségek igencsak meg tudják nehezíteni az iskolai életet, de nem csak a gyermeknek jelent problémát, hanem komoly kihívás elé állítja a szülőket és tanárokat is. Nagy erőfeszítésbe kerül még az átlagos tanulmányi szint elérése és szinten tartása is.

#fényszennyezés
2012.01.25.

Nemzetközi fényszennyezés-felmérés hetedszer

Az idén hetedszer hirdetik meg azt a világméretű megfigyelési akciót, amelynek keretében iskolás csoportok és önkéntesek bevonásával mérik fel az éjszakai égbolt állapotát.

#laura dekker
2012.01.23.

Egyedül kerülte meg a Földet a vitorlázó tini

A 16 éves Laura Dekker mostantól hivatalosan is a legfiatalabb ember, aki egyedül vitorlázta körbe a Földet. Az egyéves út január 22-én ért véget St. Maarten kikötőjében, ahová Dekker Guppy nevű kétárbocos hajója befutott.

#felsőoktatás
2012.01.21.

Szerződést köt az állam a támogatott diákokkal

Szerződést köt az állam a felsőoktatásban állami támogatással tanuló diákokkal; a képzési idő kétszeresét kell Magyarországon dolgozniuk - mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár pénteken a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

#tulsúly
2012.01.20.

A nagyobb fenék egészséges?

A zsírszöveteket a legtöbb esetben negatív összefüggésekben emlegetjük. Ám a fenékre, csípőre, vagy combokra telepedett mérsékelt mennyiségű felesleg megelőzheti a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a cukorbetegség kialakulását – állítják brit kutatók. A jótékony hatás a hasi zsírpárnáktól azonban már egyáltalán nem várható!

#felvételi
2012.01.20.

Kezdődnek a középiskolák központi írásbeli vizsgái

Pénteken megkezdődnek a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgái. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint írásbelit 506 intézmény szervez, és azokon több mint 70 ezren vesznek részt.

#Arfa Karim Randhawa
2012.01.19.

Meghalt a tinédzser programozózseni

A kamaszlány, aki kilencévesen lett a Microsoft cég mindenkori legfiatalabb elismert IT-szakembere, egy epilepsziás rohamot követően életét vesztette. Még csak 16 esztendős volt.

#Nguyen Anasztázia
2012.01.18.

Élsportolók mesélnek: egy fiatal atléta tippjei

Újonnan induló sorozatunkban élsportolók mesélnek arról, a pályán és azon kívül mit tesznek azért, hogy még jobbak legyenek. Beavatnak bennünket az edzéseikbe, a táplálkozási szokásaiba, szinte mindenbe, ami a kulisszák mögött zajlik. Elsőként Nguyen Anasztáziáról olvashattok.

#póz
2012.01.17.

Pózolás ész nélkül: te mit tennél meg egy jó képért?

Pózolj wc-ben! Pózolj tükörből! Pózolj temetőben! Pózolj pénzzel! Pózolj merev testhelyzetben (planking) vagy bagolyként (owling)! Pózolj fagyban! Hetente felüti a fejét egy új hóbort, aminek nehéz lehet ellenállni. Miért fényképeznéd le magad télen egy szál fürdőruhában?

#szívhalál
2012.01.17.

A szívhalottak 70%-a újraéleszthető lenne az első 3 percben

Az Európai Unióban, így hazánkban is a vezető halálok a szív- és érrendszeri betegségek valamelyike. Honfitársaink kicsit több mint felét így veszítjük el. Ezen belül, az úgy nevezett hirtelen szívhalál kiemelt figyelmet érdemel, hisz becslések szerint 25 percenként szedi áldozatait.

#pattanás
2012.01.16.

Torokfájást okoz az antibiotikumos pattanáskezelés?

Azon pattanásos páciensek, akik antibiotikus kezelésben részesülnek, nagyobb eséllyel kaphatnak torokgyulladást. Egyes kutatók szerint az intenzív antibiotikumos kúrának számos mellékhatása lehet, ezért a pácienseknek mérlegelniük kell a várható kockázatok és a kezelés által elérhető javulás között.

#vak
2012.01.16.

Látássérült kisdiákok megdöbbentő képei Afrikából

Jonathan May egy ausztrál fotóriporter. Az alább látható, nem mindennapi képsor az ő munkája, mely a Kenyai Thika Általános Iskola tanulóit ábrázolja. Miért más, vagy mondhatni különleges az a képsor? Mert az oda járó gyerekek kivétel nélkül látássérültek, és ennek ellenére próbálnak meg teljes életet élni - a szerény lehetőségeik ellenére.