Hírek

#pipa
2010.08.31.

Pipák és a szivarok - Veszélytelenebbek, mint a cigaretta?

A pipázók és a szivarozók többsége tudja és állítja, hogy a dohányzás káros az egészségre. De legtöbbjük mégis fenntartja és elhiteti magával és a környezetével azt a tévhitet, hogy a pipázás vagy a szivarozás valahogy egészségesebb, mint a cigizés. A valóság azonban az, hogy ezek a dohány termékek ugyanazokat a veszélyeket hordozzák magukban, mint a cigi. Sőt, néha még nagyobbakat is.

#randi
2010.08.30.

Hogyan legyek magabiztosabb a nőkkel?

Engem az érdekelne, hogy hogyan tudnám növelni az önbizalmam a nőknél, mert ha randira hívom őket, nem nagyon tudok miről beszélgetni velük. Eléggé izgulós típus vagyok, és szeretnék magabiztosan társalogni velük, nem csak ilyen 1-2 szavas "beszélgetéseket" folytatni. A szakértő válaszol.

#leves
2010.08.29.

Gazdasszony levese laktózérzékenyeknek

Igazi házias nevet adtak most következő receptünknek. A leves a magyar konyha egyik igen jellegzetes sajátossága. A gazdasszony levesét laktózérzékenyeknek is tudjuk ajánlani.

#verekedés
2010.08.28.

Meg akartak verni, azóta rettegek!

"Múltkor egy buliban voltam, és 2 srác odajött hozzám, hogy menjek ki velük. Verekedni akartak. Én nagyon megijedtem az egésztől, és azóta nem tudom kiverni a fejemből őket. Most lesz egy buli, amit nagyon vártam eddig, és félek, hogy megint belém kötnek. Kérem, segítsen!" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#szerelem
2010.08.27.

Veszélyes szerelem - Mikor büntetendő?

Nagyon sok lány úgy tekint az idősebb srácokra, mint álmaik randijának pasijára. Nem véletlenül, hiszen általában több pénzük van, mint fiatalabb társaiknak, esetleg autójuk is. Tapasztaltabbnak, bölcsebbnek tűnnek, olyannak, akiben megbízhatnak, akire számítani lehet.

#vízmérgezés
2010.08.27.

Vízmérgezés - mikor jóból is megárt a sok

Ha nagy folyadékvesztés esetén valaki hirtelen felhajt két és fél liter vizet, nagy veszélynek teszi ki magát, mert felbomlik a szervezet biológiai egyensúlya, szakszerűen fogalmazva az ionháztartása. Ezt a folyamatot nevezzük vízmérgezésnek. A betegség agyduzzanatot, kómát, halált is okozhat!

#munka
2010.08.26.

Kevés a szakember. Miért akar mindenki diplomás lenni?

Még a gazdasági válság és a növekvő munkanélküliség közepette is könnyen találnának munkát Olasz- és Franciaországban a villanyszerelők, vízszerelők, szabók, cipészek, cukrászok, pékek, mégis kevés fiatal jelentkezik szakmunkásképzésre. Mindenki diplomát akar ugyanis.

#cigi
2010.08.25.

Cigi a suliban

Titokban, a tanárok elől elbújva a WC-n cigizel, próbálod káros (és számodra tiltott) szenvedélyed leplezni a tanáraid és szüleid előtt? Esetleg szeretnél leszokni, és eltávolodni a rád rossz hatással lévő csoporttól, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Bárhogyan is érezz, mindkettő csoportról szót ejtünk ebben a cikkben.

#szex
2010.08.23.

Állandó szexuális vágy 14 évesen - normális ez?

"Szinte minden nap előfordul, hogy leülök a számítógép elé, és szex weboldalak nézése közben felizgatom magam egész addig, amíg ondó nem jön a péniszemből. Erről le szeretnék szokni, de egyszerűen nem tudok. Ez ugye nem normális 14 évesen?" A szakértő válaszol.

#alkohol
2010.08.23.

Alkohol: Indokok, amiért inni kezdesz

Amikor a szüleid és a tanárok figyelmeztetnek téged az alkohol káros hatásaira, általában a kezedbe adnak egy unalmas statisztikát, ami igazából semmit nem jelent neked. Az egészet csak számoknak tekinted, kivéve ha ismersz olyat aki megsebesült, esetleg meghalt egy ivással kapcsolatos balesetben.

#hulladék
2010.08.22.

Fémdobozból csodaszép virágok

Christine Eige grafikus művész. Filozófiája a fenntarthatóság, újrafelhasználás. Azt tartja, minél kevesebb hulladéklerakó van a világon, annál jobb!