Hírek

#táplálkozászavar
2010.04.01.

A táplálkozászavar egyre több nőt és lányt érint

A táplálkozászavarral kezeltek körében több mint 90 százalékot tesz ki a nők és lányok aránya – derül ki a németországi Baden-Würtenberg tartomány 2008-as nyilvántartásából. Mivel e tartományban átlagos a nők és férfiak aránya, a számok egész Európára kivetíthetők.

#lisztérzékenység
2010.03.31.

Meddőséget okozhat a kezeletlen lisztérzékenység?

A lisztérzékenység szerteágazó tünetei miatt a páciensek a legtöbb esetben nem is sejtik, hogy panaszaikat a búza, árpa és rozs elfogyasztása okozza, így nem is fordulnak orvoshoz.

#recept
2010.03.31.

Joghurttorta - liszt és tojás nélkül

Ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető desszertet lisztérzékeny locsolóid is bátran fogyaszthatják! Lisztérzékenyeknek, keringési problémákkal küzdőknek, epe-és gyomorbetegeknek és hízni vágyóknak ajánljuk.

#víz
2010.03.29.

Lúgos víz fogyasztása - hatásos?

A barátnőm nemrég vett egy vízszűrőt azzal a céllal, hogy a csapvíz pH értékét lúgosítsa. Azt állítja, hogy a lúgos víz hasznos az ember számára, mert csökkenti a szervezetében a savszintet. Igaz, hogy a magas pH értékű víz valóban egészséges az ember szervezetének?

#brazil gyantázás
2010.03.28.

Biztonságos a brazil gyantázás?

Tudni szeretnéd, hogy van-e kockázata az egészségedre nézve, ha teljesen csupasz ott lent? Érvek a brazil gyantázás mellett és ellen.

#klímaváltozás
2010.03.28.

A klímaváltozás egészségügyi hatásai

A klímaváltozás egészségügyi hatásaira a 90-es évek óta figyelnek a tudósok. Az egészségügyi változásokkal összefüggésbe hozható az időjárás változás, közvetlenül az extrém időjárási helyzetek, közvetetten a környezeti és gazdasági tényezők változásai.

#bőrbetegség
2010.03.28.

Kiütést kaphatsz a bútoroktól

Talán az újonnan érkezett szófád lehet az utolsó dolog, amire gondolsz, mikor a lábadon keletkezett kiütések okozóját keresed, pedig lehetséges hogy éppen ő a bűnös!

#comb
2010.03.27.

Mi ez a folt a combomon?

"Ezen a képen a combomon található kiütésszerű dolog található. Esetleg tudja, mi lehet a probléma? Remélem semmi nagyon komoly." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#írás
2010.03.27.

Hogyan tehet az írás egészségesebbé?

A közérzetedre és az egészségedre is jó hatással lehet, ha leírva látod gondolataid visszatükröződését. Az alternatív gyógymódok támogatói már régóta összefüggést véltek felfedezni a kreatív kifejezőerő és az egészség között (gondolj a művészeti és zene terápia népszerűségére). Most pedig tudományos bizonyíték van rá, hogy az újságírás is jó hatással lehet az egészségedre.

#óvszer
2010.03.23.

Az óvszerhasználat előnyei és hátrányai

Annak elhatározása, hogy szexuális életet élsz, komoly, felelősségteljes döntés. Figyelembe kell venni a teherbeesés lehetőségét, a szexuális úton terjedő betegségek és fertőzések kockázatát, és az esetleges mellékhatásokat is. Mielőtt a védekezés módjáról döntenétek, alaposan gondoljátok át annak előnyeit és hátrányait is.

#baktérium
2010.03.22.

Bizonyítékok, hogy a baktériumok hasznosak is lehetnek

A testedben 100 millió baktérium nyüzsög. Kutatások egyre inkább azt mutatják, hogy a bacik fontosak a szervezetünknek. A hasznos baktériumok megvédenek a cukorbetegségtől, megelőzik az asztmát, segítik az immunrendszer működését, elősegítik a mindennapi gyógyszerek lebomlását és még a torokráktól is megvédenek.