Hírek

Egészséges étrend gyerekek és kamaszok számára
#étrend
2009.09.10.

Egészséges étrend gyerekek és kamaszok számára

A gyerekek számára összeállított egészséges étrend ugyanazon az elven alapszik, mint a felnőttek étrendje. Minden embernek szüksége van ugyanazokra a típusú táplálékokra – például vitaminokra, ásványi anyagokra, szénhidrátokra, fehérjére és zsírra. Az eltérő korú személyek számára összeállított étrend csupán a speciális táplálékok mennyiségében különbözik.

#iskola
2009.09.10.

Az izgalmas új tanév (2. rész)

Amikor a problémák színtere a szociális kapcsolatokra tér át, szinte az összes megkérdezett a barátok megtartásától és a kapcsolattartástól fél. A más osztálybéli, esetleg más iskolába járó fiatalokkal való kapcsolat. Sokan zavartnak érezték magukat, mikor erről beszéltek.

#korkülönbség
2009.09.09.

A korkülönbség buktatói (2. rész) A szülő vagy a partner?

Ez nem egy olyan dolog, amiről mindig is szeretünk beszélni, különösképpen nem akkor, amikor serdülők vagyunk. Hisz várjuk a pillanatot, amikor végre ténylegesen elszakadhatunk a szüleinktől és ténylegesen felnőttek lehetünk. De sokszor egy kapcsolat hiánya egy bizonytalanság az, ami a tinédzsereknél egy idősebb barátot eredményez

#izzadás
2009.09.09.

Küzdd le az izzadást!

Az izzadás a szervezet olyan összetett tevékenysége, amelynek célja a testhőmérséklet csökkentése, illetve a fölösleges méreganyagoktól való megszabadulás egyik módját is jelenti.

#suli
2009.09.09.

Környezetszennyező iskolák

A téma meglehetősen aktuális, hiszen „nyakunkon az iskolakezdés”. Felmerülhet benned az a kérdés, hogy most akkor már az is baj, hogy iskolába jársz? Természetesen nem, azonban a diákoknak is kötelessége a környezet megóvása.

#internet
2009.09.07.

Hogyan ölhet egy közösségi portál?

Bár a történet nem Magyarországon történt, mégis érdemes róla beszámolni, hisz hasonló közösségi oldalak itthon is léteznek. És ez a veszély esetlegesen itthon is fennállhat. Számolva azzal a ténnyel, hogy az internetes zaklatások száma szinte percről, percre növekedik.

#szex
2009.09.07.

Tények és tévhitek a nemi úton terjedő betegségekről 2.

Több, mint 20 olyan betegséget ismerünk, amely szexuális úton terjed gombák, vírusok, baktériumok és élősdiek közvetítésével. A „klasszikus” nemi betegségek (például gonorrhoea, szifilisz) már nem olyan rettegettek, mint régen, ám az AIDS ellen ma még nem létezik semmiféle gyógyszer vagy oltás. Becslések szerint ma a világon évente 330 millió ember kap el nemi betegséget.

#burgonyaleves
2009.09.05.

Burgonyaleves crohnosoknak

Ahogy a cím is sugallja, valóban gyorsan tudunk készíteni egyszerű ételeket is. Ilyen étel a burgonyaleves is, amit crohnban szenvedők is fogyaszthatnak.

#gyorskaja
2009.09.05.

A gyorskaják fogyasztásának 6 fő szabálya

Lehet a gyorskaja egy egészséges étrend része? Valószínűleg azt gondolod, nem. A legtöbben úgy vélik, hogy egy étel nem lehet egyszerre gyors és egészséges. Ez azonban nem feltétlenül van így.

#fogyókúra
2009.09.04.

Egy új táplálkozási zavar: a drunkorexia

Mindnyájan hallottunk már az anorexiáról, a bulimiáról, sőt talán még a manorexiáról is (az anorexia férfi változata). A legújabb betegség, amely azokat érinti, akik megpróbálnak kilóiktól szabadulni, a drunkorexia.

#drog
2009.09.04.

Az alkohol és drog rehabilitáció 4 fokozata

Hogyha úgy döntesz, hogy részt veszel egy alkohol és kábítószer elvonó kúrán, át fogsz menni egy négy lépésből álló folyamaton, ahol megtanulhatod hogyan élj tiszta és józan életet.

#Hortobágy
2009.09.04.

Kirándulj a zöldbe! Úticél: Hortobágy

Mit keresünk a Hortobágyon? Az első találkozás alkalmával a legtöbben a vége nincs messzeséget, a bólogató gémeskutakat, a jószágokat legeltető szilaj pásztorokat, a tárgyakat emelgető, átformáló délibábot keresik a pusztában és általában meg is találják. Másokat meg a színek és fények, a hangulatok világa nyűgözi le.

#evés
2009.09.04.

Edd magad egészségesre!

Nincs mit szépítgetni a tényeken: gyerekeink jelentős százaléka túlsúlyos. Nem helyesen pufók, hanem túlsúlyos vagy elhízott. Ma Magyarországon száz gyerekből tizenöt kövérnek számít. Egyre több óvodás, kisiskolás küzd meg nap mint nap a testére, lelkére nehezedő túlsúllyal.

#elhízás
2009.09.03.

A fogyókúrával kapcsolatos leggyakoribb tévhitek

A túlsúly nem betegség; alig eszek mégis hízok; kevesebb vizet iszok, tehát fogyok; a gyümölcslé egészséges, bármennyit ihatok belőle; lefogytam, most már bármennyit ehetek. Néhány olyan tévhit azok közül, amik nagyon megnehezítik a vágyott cél - a formás alak és egészséges test - elérését.

#iskola
2009.09.03.

Az izgalmas új tanév (1. rész)

Egy új iskolai év izgalmas. Találkozol a rég nem látott barátokkal, újult erővel fogsz neki a tanulásnak, és dolgozol azon, hogy minél jobb jegyeket érj el. Ugyanakkor ez nem lesz stresszmentes. Természetes, hogy az érzelmek kavalkádját érzed ilyenkor – például izgalom és idegesség –, hogy csak a két legfontosabbat említsem.