Sajt, gomba, tejföl. Ezen trió alkalmazása mindig is valami nagyon finomat tartogat számunkra. Íme hát egy recept, melyet direkt cukorbetegekre szabtunk. De fogyaszthatják azok is, akik szeretik a különlegességeket.
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 2 dl tej
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 25 dkg trappista sajt
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- petrezselyem zöldje
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük, közben néhányszor megkeverjük. A megolvasztott vajon a lisztet aranysárgára pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzrõl, hozzáadjuk a tejet, és sűrű masszát fõzünk belõle. A tűzrõl levéve hozzáadjuk a gombát, a reszelt sajtot, a tejfölt. Õrölt borssal ízesítjük, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük, és melegen tálaljuk. Párolt rizst vagy fõtt tésztát kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánunk!