spenót
#Receptek

Spenót vashiányosoknak - Hogyan készítsük el?

2013.04.17.
1 perces olvasási idő

Sokan nem szeretik, pedig rendkívül egészséges és nagyon jó vashiányban szenvedőknek. Egy csudajó recept, hogy hogyan készítsd el igazán finoman!

Hozzávalók:

  • 1 csomag mélyhűtött spenótpüré (általában 40 dkg)
  • 1/3 friss félkilós, félbarna kenyérspenót
  • 3 dl tej
  • fehérbors
  • reszelt szerecsendió
  • reszelt citromhéj
  • csipet cukor
  • tojás

Hogyan készítsük el?

Egy vízzel kiöblített edényben felteszem a fagyott spenótot kis lángon, fedő alatt felolvasztani. A tejet egy bögrében a mikróban felforrósítom. A kenyeret felszeletelem, és a belét egy tálba tépkedem. A kenyér héjának egyben kell maradnia. A kenyérbélre rászórom a fűszereket, és a forró tejet ráöntöm. Villával vagy krumplitörővel egyenletesre tapicskolom.

Lehet turmixgépben is elkeverni, de nem érdemes, mert a friss kenyér gyorsan szétolvad a forró tejben. Ekkorra kb. felengedett már a spenót, hozzáöntöm a kenyérbelet, és jól elkeverem. Ekkor felforralom, nem kell hosszan főzni, elég ha egyet rottyan.

A kenyérhéjakat gyengén kivajazott (olajozott) vagy teflon serpenyőben tűzre teszem, és mindegyikbe beleütök 1 tojást. Gerezdekre vágott, sós vízben főtt pár szem krumpli és a kenyérhéjas tojás a feltét. Krumpli helyett főtt sárgarépával is lehet adni.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat kívánunk!