
Lencsefőzelék
2020.12.30.
0 perces olvasási idő
Szilveszterkor kötelező a lencse, csináld meg főzeléknek! Hízókúrázóknak ajánljuk.
Hozzávalók: (1 személyre)
- Lencse 80g
- Tejföl 20%-os 25ml
- Citrom 10g
- Olaj 5g
- Vöröshagyma 5g
- Liszt 5g
- Babérlevél, fűszerpaprika, ecet, mustár ízlés szerint
Elkészítés:
A megmosott lencsét beáztatjuk (kb. 2-3 órát). A kockázott vöröshagymát a felhevített olajon megfuttatjuk, liszttel meghintjük, majd a beáztatott lencsét az áztató levével hozzá öntjük. Amikor a lencse puhára főtt ízesítjük, tejföllel, saját levével habarjuk. Feltétként húspogácsával, rántott szelettel, tükörtojással tálalhatjuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!