
Vöröslencse krémleves
2013.12.31.
0 perces olvasási idő
Szilveszterkor mindenki lencsét fogyaszt. Gondoltál már arra, hogy paradicsomkonzervvel dobd fel a krémleves? Itt az idő, hogy kipróbáld ezt a házi praktikát és vörös lencseleves kerüljön az ünnepi asztalra. Lisztérzékeny családtagjaidat, barátaidat is bátran kínálhatod a levesből.
Hozzávalók:
- 20 dkg vörös lencse
- 1 kicsi paradicsomkonzerv
- 1 db zöldpaprika (lehet enyhén csípős)
- kevés kukoricaliszt
- 1 fej hagyma
- bors
- só
Elkészítés:
A vörös lencsét és a zöldpaprikát megfűszerezzük, és 20 perc alatt megfőzzük. Hagymás rántásban elkevert paradicsompürével berántjuk, hogy krémleves sűrűségű legyen.
Kis hűlés után összeturmixoljuk. Füles csészében tálaljuk pirított zsemlekockával.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!