Szakítsunk a hagyományokkal, ezúttal készítsük máshogyan a lencselevest!
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 10 dkg főtt csirkehús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 1 burgonya
- 3 cm friss gyömbér (darabka)
- 3 evőkanál olaj
- fél kávéskanál kömény
- 1-1 evőkanál curry és petrezselyem
- 1,5 liter tyúkhúsleves (leveskockából)
- 2 dl kókusztej
- 1 citrom (leve)
- őrölt bors
- só
Nehézség: könnyű
Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát kockákra vágjuk, a gyömbért meghámozzuk, és három darabra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a hagymát, a répát és a krumplit, megszórjuk köménnyel, curryvel, és belekeverjük a gyömbérdarabokat. Két percig kevergetve pároljuk, aztán hozzáadjuk az előző nap beáztatott lencsét meg a húslevest, megsózzuk, megborsozzuk. Felforraljuk, aztán 20 percig kislángon főzzük. Beleöntjük a kókusztejet, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a citrom levét, és ha szükséges, utófűszerezzük. Tányérokba adagoljuk, beletesszük a kockákra vágott csirkehúst, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.