lencse
#Receptek

Egzotikus lencseleves keringési problémákkal küzdőknek

2018.01.01.
1 perces olvasási idő

Szakítsunk a hagyományokkal, ezúttal készítsük máshogyan a lencselevest!

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse
  • 10 dkg főtt csirkehús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 burgonya
  • 3 cm friss gyömbér (darabka)
  • 3 evőkanál olaj
  • fél kávéskanál kömény
  • 1-1 evőkanál curry és petrezselyem
  • 1,5 liter tyúkhúsleves (leveskockából)
  • 2 dl kókusztej
  • 1 citrom (leve)
  • őrölt bors

Nehézség: könnyű

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát kockákra vágjuk, a gyömbért meghámozzuk, és három darabra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a hagymát, a répát és a krumplit, megszórjuk köménnyel, curryvel, és belekeverjük a gyömbérdarabokat. Két percig kevergetve pároljuk, aztán hozzáadjuk az előző nap beáztatott lencsét meg a húslevest, megsózzuk, megborsozzuk. Felforraljuk, aztán 20 percig kislángon főzzük. Beleöntjük a kókusztejet, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a citrom levét, és ha szükséges, utófűszerezzük. Tányérokba adagoljuk, beletesszük a kockákra vágott csirkehúst, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.