2009.03.22.
0 perces olvasási idő
Igazi ebédre való csemege mindazoknak, akik kedvelik a húsmentes ételeket. Finom, laktató, tápláló. Kell ettől több?
Hozzávalók:
- 1 kg nagyobb szemű újburgonya
- 1 csokor petrezselyem
- 3 dl tejszín
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 teáskanál reszelt szerecsendió
- só
Elkészítés:
Megtisztítjuk a burgonyát, kockára vágjuk, majd tepsibe vagy tûzálló tálba tesszük. Ráöntjük a tejszínt, megsózzuk, rátesszük a szerecsendiót, összekeverjük. Betesszük az elõmelegített sütõbe, és 180 fokon addig sütjük a burgonyát, míg a tejszín teljesen fel nem szívódik, és a burgonya egy kis színt kap.
Ekkor megszórjuk a sajttal, és épp csak annyi idõre toljuk vissza a sütõbe, hogy a sajt megolvadjon. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Friss salátával akár fõételnek is kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!