2010.08.29.
0 perces olvasási idő
Igazi házias nevet adtak most következő receptünknek. A leves a magyar konyha egyik igen jellegzetes sajátossága. A gazdasszony levesét laktózérzékenyeknek is tudjuk ajánlani.
Hozzávalók:
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 4 dkg zeller
- 4 dkg gomba
- 4 dkg zöldborsó
- 1 evőkanál olaj
- 1 dl paradicsomlé
Hogyan készítsük el?
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a zöldségeket, a gombát, a borsót. Felöntjük a paradicsomlével, sóval ízesítjük, és készre főzzük.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!