leves
#Receptek

Gazdasszony levese laktózérzékenyeknek

2010.08.29.
0 perces olvasási idő

Igazi házias nevet adtak most következő receptünknek. A leves a magyar konyha egyik igen jellegzetes sajátossága. A gazdasszony levesét laktózérzékenyeknek is tudjuk ajánlani.

Hozzávalók:

  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 4 dkg zeller
  • 4 dkg gomba
  • 4 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl paradicsomlé

Hogyan készítsük el?

A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.

Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a zöldségeket, a gombát, a borsót. Felöntjük a paradicsomlével, sóval ízesítjük, és készre főzzük.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat kívánunk!