2009.02.25.
0 perces olvasási idő
Érzékenyebb gyomrúak és lisztérzékenyek figyelem! Az alábbi receptkülönlegesség mindkét betegséggel rendelkezők nyugodtan fogyaszthatják.
Nehézség: könnyű |
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 dkg friss élesztő
- gluténmentes lisztkeverék
- 1 vagy 2 tojás
- langyos tej
- rizsliszt
- só
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és állni hagyjuk. Kevés langyos tejben feloldunk 1 dkg friss élesztőt. Ha a burgonya már csak langyos, áttörjük. 1 vagy 2 tojást ütünk bele, és hozzáadjuk a tejet. Annyi gluténmentes lisztet (pl. Fe-mini kenyérpor, Emese kenyérpor vagy Schär Mix B) teszünk hozzá, amennyit felvesz. Inkább kicsit lágy legyen.
Rizsliszttel megszórt asztalon hengereket sodrunk, és 5 cm-es darabokra vágjuk. Bő forró olajban aranybarnára sütjük. Amit nem sütünk ki, le lehet fagyasztani.
Jó étvágyat kívánunk!