csirkeragu
#Receptek

Csirkeragu leves laktóz- és lisztérzékenyeknek

2013.09.08.
1 perces olvasási idő

Ez a leves jól jöhet azoknak, akik gyorsan szeretnének finomat főzni. Sok zöldséget és csirkehúst tartalmaz, ezért laktató, de nem terheli a gyomrot. Liszt- és laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 3 szál sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • kis darab karalábé
  • petrezselyem és zellerlevél
  • olaj
  • só, bors,fokhagyma
  • ételízesítő

Elkészítés:

A csirkemellet kifilézek, a csontot egy fazékban felteszem főni. A habját leszedem, amikor már nem habzik tovább kis lángon főzöm. Kis sót, ételízesítőt adok hozzá. Amíg fő a csirkemellfilét kockákra vágom, kis olajon fehéredésig sütöm, majd hozzáadom a megtisztított, karikákra vágott répát, kockára vágott karalábét, borsót. 2 gerezd összezúzott fokhagymát adok hozzá. A fővő csont levéből merek rá és megpárolom. Ha elkészült rászűröm a csontlét, ízesítem szükség szerint sóval, borssal. Hozzáadom az apróra vágott petrezselyem- és zeller zöldet és pár percig még együtt forralom.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!