Ez a leves jól jöhet azoknak, akik gyorsan szeretnének finomat főzni. Sok zöldséget és csirkehúst tartalmaz, ezért laktató, de nem terheli a gyomrot. Liszt- és laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 3 szál sárgarépa
- 15 dkg zöldborsó
- kis darab karalábé
- petrezselyem és zellerlevél
- olaj
- só, bors,fokhagyma
- ételízesítő
Elkészítés:
A csirkemellet kifilézek, a csontot egy fazékban felteszem főni. A habját leszedem, amikor már nem habzik tovább kis lángon főzöm. Kis sót, ételízesítőt adok hozzá. Amíg fő a csirkemellfilét kockákra vágom, kis olajon fehéredésig sütöm, majd hozzáadom a megtisztított, karikákra vágott répát, kockára vágott karalábét, borsót. 2 gerezd összezúzott fokhagymát adok hozzá. A fővő csont levéből merek rá és megpárolom. Ha elkészült rászűröm a csontlét, ízesítem szükség szerint sóval, borssal. Hozzáadom az apróra vágott petrezselyem- és zeller zöldet és pár percig még együtt forralom.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!