tyúkleves
#Receptek

Görög rizses tyúkleves lisztérzékenyeknek

2009.07.23.
0 perces olvasási idő

A nyár alkalmával nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő folyadékháztartásra. Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget mindenkinek, de leginkább a lisztérzékenyeknek.

Hozzávalók:

  • 1,5 l tyúkleves (gluténmentes leveskockából)
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • vágott petrezselyem
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg rizs
  • 1 dl tej

Hogyan készítsük el?

A tyúklevest felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és 12 percig főzzük.

Egy keverőtálban a keményítőt, a tejet, a sót és a 3 tojássárgáját alaposan elkeverjük. Habverővel állandóan keverve apránként hozzáadjuk a leveshez.

A levest még egyszer felhevítjük, de már nem forraljuk. Végül állandó keverés közben hozzáadjuk a petrezselymet és a citromlevet. Vigyázzunk, nehogy összefusson!

Nehézség: közepes

Jó étvágyat kívánunk!