Hírek

#szex
2009.08.13.

Erőszak, kényszer vagy manipuláció?

Játsszunk el egy-egy „talán” helyzetet! Az alábbi eseteken keresztül tökéletesen meg lehet érteni, hogy hogyan kényszerítik a másikat olyan dologra, amit lehet, hogy magától semmiképp sem tenne meg.

#tej
2009.08.13.

A tejfogyasztás növeli az élettartamot

Azok a gyerekek, akik sok tejterméket fogyasztanak, például joghurt, sajt, tej, egy tanulmány szerint sokkal tovább élnek, mint a kevésbé „tejivó” társaik. Egy 1930-as tanulmány alapján 75 évvel később kezdték el átnézni az eredményeket Bristolban és Queenslandban a kutatók 4374 angliai gyermek bevonásával. Nyilvánvalóan mára már ők nagypapák és nagymamák.

#táplálkozás
2009.08.12.

A kalória vagy a zsír mennyisége számít?

A kalória az ételek energiatartalmának mérőegysége, a mennyisége azt fejezi ki, hogy mennyi energia szabadul fel a szervezetben az ételben található tápanyagokból, például a zsírból, a proteinből, a szénhidrátból. A zsír egy olyan lényeges tápanyag, ami segít a testnek a zsírban oldódó vitaminokat (A, D, E, K-vitamin) elnyelni, és szállítani őket, ráadásul a zsírnak még számos más funkciója is van.

#klímaváltozás
2009.08.12.

Mit hoz a klímaváltozás?

Ha érdekel, hogyan alakíthatja át Földünket a klímaváltozás, jó helyen jársz. Bár tény, hogy a Föld átlaghőmérséklete tovább fog emelkedni, régiónként eltérően alakulhat a jövőbeli klíma, ezért helyesebb a globális felmelegedés helyett klímaváltozásról beszélni.

#média
2009.08.10.

A média és a valóság

Biztosan mindenki ismeri a My humps c. dalt. Igen-igen én arról a számról beszélek, melyet a gyönyörű nő Fergie, énekel a Black Eyed Peas-ből. Ebben a számban arról énekel, hogy szerzett meg minden pasit, és hogy költötték ezek a pasik rá a pénzt

#fogamzásgátlás
2009.08.09.

A fiúk és a születésszabályozás

Egy 17 éves amerikai lány vallomása: 17 éves voltam, amikor elvesztettem a szüzességemet. Pontosan minden úgy történt, ahogy szerettük volna, hisz erről beszéltünk előtte a barátommal hosszú ideig. Kondomot használtunk. De a barátomat nyugtalanította az a tény, hogy én nem védekezek, és hogy ezt nem is tervezem.

#evés
2009.08.08.

Mi a baj a gyorskajával?

A gyors kaja amerikai találmány. A mai fiatalok körében nélkülözhetetlen, az amerikai kölykök szinte mind ezen nőnek fel. De mi történik a testünkkel ha csak gyors kaját eszünk?

#fogyás
2009.08.07.

Amit a fogyásról tudni érdemes

Bár a kutatók lázasan dolgoznak azon, hogy a csinos, zsírpárnáktól mentes alak eléréséhez szükséges spanyol viaszt feltalálják, annál biztosabbat még ma sem tudnak ajánlani, hogy „a garantált fogyás érdekében fogyasszunk kevesebb kalóriát, mint amennyire szervezetünknek szüksége van”.

#erőszak
2009.08.07.

Hogyan kerüljék el a fiúk a nemi erőszakot? 1. rész

Noha az összes zaklatásnak csak kis részét teszi ki a fiúk zaklatása, fontos, hogy foglalkozzunk vele! Képzeld el, mit érezhet az az ember, aki túlélt egy erőszakot! Nem akarok ezzel félelemet keletni benned, egyszerűen csak fel akarlak készíteni, hogy tudd, mit kell tenned, ha netán bántalmazni akarnak!

#depresszió
2009.08.05.

5 tipp a depresszió ellen harcolóknak

Ha depressziósnak érzed magad, a legjobb, ha teszel valamit ellene. A depresszió a Te közreműködésed nélkül csak lassan múlik el.

#pizza
2009.08.04.

Pizzaszósz lisztérzékenyeknek

Pizzát szinte mindenki tud csinálni megfelelő alapanyagok használatával... De nem mindig célravezető előre legyártott hozzávalókkal főzni! Most ragadj fakanalat és egy remek szósz receptjét ajánljuk neked, amit lisztérzékenyeknek is tudunk ajánlani!

#trauma
2009.08.03.

Hogyan tegyük túl magunkat egy nagy traumán?

Egy családtag vagy barát elvesztése, a szülők válása, egy súlyos baleset, de akár egy szakítás is komoly lelki megrázkódtatást okoz mindannyiunknak. Hogyan dolgozzuk fel?

#öngyilkosság
2009.08.02.

Miért gondolnak a tinik az öngyilkosságra?

Az öngyilkosságról való gondolkodás gyakran jár együtt a stresszes élettel és azzal, hogy valaki szomorú. A tinik gyakran annyira szomorúnak és kilátástalannak érzik az életüket, hogy úgy gondolják nincs más kiút, csak az öngyilkosság. De miért is gondolhatnak erre?

#első aktus
2009.08.02.

Mire számíthatsz az első szeretkezésnél?

Okos dolog felkészülni az ismeretlenre és szükséges is. Az első aktus azért fontos, mert átléphetsz egy új életbe, ami komoly változásokat indít el benned és szükségeseket.