A menzán étkezők biztosan ismerik, de nagy népszerűségnek örvend a sulin kívül is a frankfurti leves. Receptünk lisztérzékenyek számára is ideális lehet!
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg kelkáposzta
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb burgonya
- 4-5 evőkanál olaj
- 3-4 db gluténmentes virsli
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- majoránna
- rizsliszt
- bors
- só
Hogyan készítsük el?
A finomra vágott vöröshagymát az olaj felén lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, valamint a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel. Felengedjük vízzel, és lassú tűzön főzzük.
Amikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés rizsliszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk.
A végén beletesszük az előzőleg pár csepp olajon megpirított virsli karikákat.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!