leves
#Receptek

Frankfurti leves lisztérzékenyeknek

2009.07.25.
1 perces olvasási idő

A menzán étkezők biztosan ismerik, de nagy népszerűségnek örvend a sulin kívül is a frankfurti leves. Receptünk lisztérzékenyek számára is ideális lehet!

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb burgonya
  • 4-5 evőkanál olaj
  • 3-4 db gluténmentes virsli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • majoránna
  • rizsliszt
  • bors

Hogyan készítsük el?

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felén lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, valamint a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és finomra vágott petrezselyemmel. Felengedjük vízzel, és lassú tűzön főzzük.

Amikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés rizsliszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk.

A végén beletesszük az előzőleg pár csepp olajon megpirított virsli karikákat.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat kívánunk!