Bizonyára már Te is kóstoltad és biztosan ízlett is... Rántott húsok, sajtok kiváló kiegészítői lehetnek a tartármártások. De hogy is készül ez a kis ízfokozó csoda? Lisztérzékenyekre is gondoltunk receptünkben!
Nehézség: könnyű |
Hozzávalók:
- 3 tojássárgája
- őrölt fehérbors
- 3 kávéskanál citromlé
- 1 púpozott kávéskanál porcukor
- 1 evőkanál gluténmentes mustár
- 2 dl étolaj
- 2 dl tejföl
- só
Hogyan készítsük el?
Üssünk fel 3 kisebb tojást, és a sárgájukat tegyük a turmixgép kelyhébe. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és a fedél felhelyezése után kapcsoljuk be a motort. Ha a tojás felverődött, a fedőnyíláson át vékony sugárban öntsünk hozzá 2 dl napraforgó-, kukoricacsíra-, vagy más finomított étolajat.
Néhány perc keverés után a majonézhez adjunk egy csipet őrölt fehér borsot, 3 kávéskanál citromlevet, 1 púpozott kávéskanál porcukrot, 1 evőkanál mustárt, végül 2 dl tejfölt, amelyről előzőleg ajánlatos a savót leönteni. A tartármártást turmixoljuk még pár percig, és hűtőszekrényben másnapig érleljük. Hidegen tálaljuk. Turmixgép helyett használhatunk habverő pálcával ellátott kézi mixert is. Ebben az esetben a fröcskölés elkerülése érdekében a kikeverést mély tálban végezzük.
Jó étvágyat kívánunk!