2012.11.27.
1 perces olvasási idő
A piacon már kaphatók a finomabbnál finomabb almák. Igazi őszi finomságy ez az almás lepány. A receptet úgy állítottuk össze, hogy lisztérzékenyek is fogyasztani tudják, így senki sem marad ki a jóból. Egy pohár tejjel isteni nassolnivaló.
Hozzávalók: (4 adag lesz belőle)
- 5 dkg kukoricaliszt
- 1 tojás
- 2 dl tej (1,5%-os)
- 5 dkg nyírfacukor
- 15-20 dkg alma
- őrölt fahéj
- egy citrom reszelt héja
- 1 dkg porcukor ( ez elhagyható )
Így készítsd el:
A kukoricalisztet, a tojást, a tejet és a cukor felét összekeverjük, fél óráig pihentetjük. Az almát karikára vágjuk, és tűzálló tálba lerakjuk. Meghintjük a cukor maradékával, a fahéjjal és végül ízlésünk szerint a lereszelt citromhéjjal. A kukoricalisztes masszát újra keverjük, majd habosítjuk és az almakarikákra öntjük. A sütőben körülbelül 170 fokon megsütjük, majd porcukorral vagy vanilliafagyival tálaljuk.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikkek