tárkonyos pulykaragu leves
#Receptek

Tárkonyos pulykaragu-leves lisztérzékenyeknek

2013.08.22.
1 perces olvasási idő

Szereted a tárkonyos ízvilágot és a pulykahús omlósságát? Itt az idő, hogy kipróbáld a tárkonyos pulykaragu levest, amit lisztérzékeny barátaidnak, családtagjaidnak is bátran kínálhatsz.

Hozzávalók:

  • 40 dkg filézett pulykamell
  • 1 fej kockára vágott vöröshagyma
  • 20 dkg kockára vágott burgonya
  • 1 liter húsleves
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 tojássárgája / kukoricakeményítő
  • petrezselyemzöld
  • 2 dl tejszín
  • tárkony
  • rizsliszt
  • bors

Elkészítés:

A hagymát olajon megdinszteljük, majd rátesszük a felkockázott húst. Egy kicsit megpároljuk, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beleszórunk 1-2 kávéskanál friss vagy szárított tárkonyt, és lassú tűzön 20 percig főzzük.

Beletesszük a kockára vágott sárgarépát és a fehérrépát, majd pár perc múlva a burgonyát is.
Amikor minden megfőtt, levesszük a levest a tűzről. Felverjük a tojássárgáját, összekeverjük a tejszínnel, majd beleöntjük a levesbe és összekeverjük. Ekkor már nem szabad a levesnek főnie, mert összekaphatja a tejszínt.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

étrend