Szereted a tárkonyos ízvilágot és a pulykahús omlósságát? Itt az idő, hogy kipróbáld a tárkonyos pulykaragu levest, amit lisztérzékeny barátaidnak, családtagjaidnak is bátran kínálhatsz.
Hozzávalók:
- 40 dkg filézett pulykamell
- 1 fej kockára vágott vöröshagyma
- 20 dkg kockára vágott burgonya
- 1 liter húsleves
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 tojássárgája / kukoricakeményítő
- petrezselyemzöld
- 2 dl tejszín
- tárkony
- rizsliszt
- bors
- só
Elkészítés:
A hagymát olajon megdinszteljük, majd rátesszük a felkockázott húst. Egy kicsit megpároljuk, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beleszórunk 1-2 kávéskanál friss vagy szárított tárkonyt, és lassú tűzön 20 percig főzzük.
Beletesszük a kockára vágott sárgarépát és a fehérrépát, majd pár perc múlva a burgonyát is.
Amikor minden megfőtt, levesszük a levest a tűzről. Felverjük a tojássárgáját, összekeverjük a tejszínnel, majd beleöntjük a levesbe és összekeverjük. Ekkor már nem szabad a levesnek főnie, mert összekaphatja a tejszínt.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!