Laktózérzékeny vagy vashiányos rokonok jönnek látogatóba? Íme egy könnyen elkészíthető recept, melyből kockázat nélkül ehetik ők is a repetát a többiekkel együtt.
Hozzávalók:
- 10 dkg durumtészta
A mártáshoz:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1,5 dl konzerv paradicsompüré
- csipetnyi curry
- 50 dkg friss paraj
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Közben egy kancsóban összekeverjük a paradicsompürét 3 dl vízzel, a curyvel, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd a hagymához adjuk, és lassan felforraljuk. A parajt megmossuk, durvára összevágjuk. A paradicsommártás tetejére tesszük, lefedjük, és kis lángon, kb. 15 percig főni hagyjuk. A tésztát előmelegített tányérra szedjük, és a tetejét leöntjük a parajos paradicsommártással.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!