töltött szafaládé
#Receptek

Töltött szafaládé cukorbetegeknek

2015.01.06.
1 perces olvasási idő

Ha kerti partiról, vagy csak egy kellemes haveri összeröffenésről van szó, akkor a szafaládé lehet az egyik tuti tipp, hogy levedd a barátaidat a lábukról. Finom, sokan szeretik és még a cukorbetegek is fogyaszthatják!

Hozzávalók:

  • 4-5 db szafaládé
  • 1 tojás
  • 6 dkg óvári sajt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj
  • egy csipet só
  • őrölt kömény
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

A szafaládét a bőrétől megtisztítjuk, majd éles késsel körbekerítjük a közepét úgy, hogy legalább 2 cm vastag széle maradjon. Ehhez a vagdalékhoz keverjük a sajtot, a tojást és a fűszereket. Jól összedolgozzuk és kiskanállal megtöltjük a szafaládékat.

Kisebb teflon- vagy jénai tepsibe rakjuk az elkészült szafaládékat, majd aláöntjük az olajat és a vizet. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha nem feltétnek, hanem egytálételnek szánjuk, akkor a tetejére karikázzunk kb. 20 dkg burgonyát, és ezzel már csak 10 percig süssük, mert a burgonya elég hamar puha lesz. Savanykás mártással vagy savanyúsággal tálaljuk.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó címkék

étrend