Ha kerti partiról, vagy csak egy kellemes haveri összeröffenésről van szó, akkor a szafaládé lehet az egyik tuti tipp, hogy levedd a barátaidat a lábukról. Finom, sokan szeretik és még a cukorbetegek is fogyaszthatják!
Hozzávalók:
- 4-5 db szafaládé
- 1 tojás
- 6 dkg óvári sajt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál olaj
- egy csipet só
- őrölt kömény
- 0,5 dl víz
Elkészítés:
A szafaládét a bőrétől megtisztítjuk, majd éles késsel körbekerítjük a közepét úgy, hogy legalább 2 cm vastag széle maradjon. Ehhez a vagdalékhoz keverjük a sajtot, a tojást és a fűszereket. Jól összedolgozzuk és kiskanállal megtöltjük a szafaládékat.
Kisebb teflon- vagy jénai tepsibe rakjuk az elkészült szafaládékat, majd aláöntjük az olajat és a vizet. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha nem feltétnek, hanem egytálételnek szánjuk, akkor a tetejére karikázzunk kb. 20 dkg burgonyát, és ezzel már csak 10 percig süssük, mert a burgonya elég hamar puha lesz. Savanykás mártással vagy savanyúsággal tálaljuk.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat kívánunk!