2013.09.19.
1 perces olvasási idő
Ha szeretnél gazdag levest enni, akkor próbáld ki az alábbi receptet. Sok marhahúst és zöldségeket tartalmaz. Lisztérzékeny barátaidnak is kínáld a kiadós levest.
Hozzávalók: (6 személyre)
- 1,5 l marhahúsleves
- 20 dkg főtt marhahús (felkockázva)
- 20 dkg gluténmentes virsli (karikázva)
- 20 dkg főtt füstölt tarja (felkockázva)
- 20 dkg sós / ecetes uborka
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
- 2 evőkanál vágott snidling
- 1 evőkanál kapribogyó
- 10-15 db olajbogyó
- 1 fej vöröshagyma
- citromszeletek
- 1,5 dl tejföl
- zsír / olaj
- bors
- só
Elkészítés:
Az apróra felkockázott vöröshagymát kevés forró zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, s azzal pirítjuk egy-két percig. Hozzáadjuk a virslit és a tarját. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a marhahúst is, sózzuk, borsozzuk, s felforraljuk.
Ekkor beleszórjuk a petrezselymet, a snidlinget, a kapribogyót, a felkarikázott olajbogyót és a felkockázott uborkát. Hozzákeverjük a tejfölt, de már csak úgy melegítjük, hogy ne forrjon fel. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!