Amikor kirándulni mész a családdal valami laktatót szeretnél a szendvicsbe rakni, olyat ami eláll viszonylag sokáig. Próbáld ki alábbi receptünk alapján elkészíteni a szendvicsbevalót! Liszt-és-laktózérzékenyeknek is nyugodt szívvel kínálhatod szendvicsed.
Hozzávalók:
- 70 dkg darált sertéshús / pulykahús
- 3-4 evőkanál darált gluténmentes kenyér
- 1 kávéskanál gluténmentes (csípős) paprikakrém
- 1 csokor petrezselyem vagy (szárított) bazsalikom
- 1 evőkanál gluténmentes mustár
- 4-6 szelet sonka / angolszalonna
- 4 db gluténmentes virsli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 2 tojás
- bors
- olaj
- só
Elkészítés:
A reszelt hagymát és fokhagymát a darált kenyérrel, 2 tojással, a vágott / szárított fűszerekkel, a mustárral és a paprikakrémmel a darált húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk.
Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olajjal, és egyenletesen szétterítjük rajta a húsmassza felét. A tetejére 2 sorban sonkába tekert virslit teszünk, s betakarjuk a hús másik felével. Jól összedolgozzuk, hogy egy szép nagy hengert kapjunk. A tetejét megkenjük olajjal, betakarjuk a fóliával, és a sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.
Kibontjuk a fóliát, s a tetejét megpirítjuk.
Kicsit pihentetjük, utána szeletekre vágva tálaljuk.
Melegen burgonyapüré vagy sült hasábburgonya illik hozzá, de ehetjük főzelékekhez vagy majonézes burgonyasalátával is. Hidegen szendvicsben kiváló kirándulásra.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!