vagdalt
#Receptek

Vagdalt nagy virsli szemekkel laktózérzékenyeknek

2019.08.10.
1 perces olvasási idő

Amikor kirándulni mész a családdal valami laktatót szeretnél a szendvicsbe rakni, olyat ami eláll viszonylag sokáig. Próbáld ki alábbi receptünk alapján elkészíteni a szendvicsbevalót! Liszt-és-laktózérzékenyeknek is nyugodt szívvel kínálhatod szendvicsed.

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertéshús / pulykahús
  • 3-4 evőkanál darált gluténmentes kenyér
  • 1 kávéskanál gluténmentes (csípős) paprikakrém
  • 1 csokor petrezselyem vagy (szárított) bazsalikom
  • 1 evőkanál gluténmentes mustár
  • 4-6 szelet sonka / angolszalonna
  • 4 db gluténmentes virsli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 2 tojás
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A reszelt hagymát és fokhagymát a darált kenyérrel, 2 tojással, a vágott / szárított fűszerekkel, a mustárral és a paprikakrémmel a darált húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk.
Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olajjal, és egyenletesen szétterítjük rajta a húsmassza felét. A tetejére 2 sorban sonkába tekert virslit teszünk, s betakarjuk a hús másik felével. Jól összedolgozzuk, hogy egy szép nagy hengert kapjunk. A tetejét megkenjük olajjal, betakarjuk a fóliával, és a sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.
Kibontjuk a fóliát, s a tetejét megpirítjuk.
Kicsit pihentetjük, utána szeletekre vágva tálaljuk.
Melegen burgonyapüré vagy sült hasábburgonya illik hozzá, de ehetjük főzelékekhez vagy majonézes burgonyasalátával is. Hidegen szendvicsben kiváló kirándulásra.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

étrend