magos
#Receptek

Pelyhes-magos halvagdalt crohnosoknak

2019.04.22.
1 perces olvasási idő

Mindenki csinált már vagdaltat, na de halból? Miért is ne? Egészségesebb és ugyanolyan egyszerű! Fogyaszthatják crohnosok, csontritkulásosok, keringési és hasnyálmirigy problémákkal küzdők is.

Hozzávalók:halvagdalt

  • 40 dkg bőr és szálka nélküli tengeri halfilé (lehet harcsa vagy süllő is)
  • 5-5 dkg zab- és búzapehely
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál hántolt apraforgómag
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • kb. 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál fekete bors
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • A sütéshez: olaj

Elkészítés:

A tejet fölforraljuk, majd a pelyheket és a magokat beledobjuk, lefedve duzzadni-hűlni hagyjuk. A halat ledaráljuk, a lereszelt vöröshagymával, a tojással és a kifacsart pelyhekkel összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. A masszából jó féltenyérnyi pogácsákat formálunk, kissé ellapítjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Kb. ujjnyi forró olajon, közepes tűzön, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!