Padlizsánból számos étel elkészíthető, talán a legismertebb a padlizsánkrém. Vacsorára vagy reggelire jó ötlet a pirítósra. Lisztérzékenyeknek, laktózérzékenyeknek, cukorbetegeknek, allergiásoknak, májproblémásoknak, keringési problémásoknak, crohnosoknak ajánljuk.
A padlizsán azon túl, hogy finom, számos egészségügyi hatással bír. A padlizsán tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is. Továbbá jótékony hatással van a szívre, magas víztartalma miatt segít a fogyásban, védi az emésztőrendszert, illetve a hajnak és a bőrnek is jót tesz. Próbáld ki alábbi padlizsánkrém receptünket, és élvezd a finom és egészséges zöldség előnyeit.
Hozzávalók:
- 2-3 padlizsán
- kockára vágott hagyma
- kevés olívaolaj
- bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánokat sütőben megsütjük. Meghámozzuk, kimagozzuk, kockára vágjuk, és ferdére állított vágódeszkán pár percig lecsurgatjuk a levét. Eztán egy kevés olívaolajjal, hagymával, sóval és borssal összeturmixoljuk, majd lehűtjük. Friss vagy pirított kenyérre kenve fogyasztjuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!
(KamaszPanasz)