Az avokádókrém nemcsak pirítóson isteni, hanem tortillára, nachosra vagy akár sós kekszre is kenhetjük. Vegetáriánusok, lisztérzékenyek, és tulajdonképpen mindenki fogyaszthatja. Gyorsan elkészíthető, és egy könnyed családi mozihoz vagy grillpartihoz kiváló étel.
Az avokádókrém nemcsak pirítóson isteni, hanem tortillára, nachosra vagy akár sós kekszre is kenhetjük. (A gluténmentes diétán lévőknek készítsünk tortillát kukoricalisztből, vagy egy nagy adag kukoricacsipszet!)
Vegetáriánusok, lisztérzékenyek, és tulajdonképpen mindenki fogyaszthatja. Gyorsan elkészíthető, és egy könnyed családi mozihoz vagy grillpartihoz kiváló étel.
Hozzávalók: (körülbelül 5-6 személynek bőven elég)
- 2-3 avokádó
- lila vagy vöröshagyma (ízlés szerint)
- fokhagyma (ízlés szerint)
- 2-3 közepes paradicsom
- egy fél citrom leve
- 3 nagy evőkanál tejföl
- só, bors ízlés szerint
Aki bírja, tehet bele egy kis chilit is!
Így készítsd el:
Az avokádókat ketté kell vágni, majd kiszedni belőle a magot. Ezek után lehet kikaparni a gyümölcshúst egy kanállal, a héját szintén kidobhatjuk.
Egy nagyobb turmixgépbe tegyük bele az összes hozzávalót, majd addig keverjük őket, amíg egy kellemes, világoszöld színű pépet nem kapunk.
Jó étvágyat hozzá!