Könnyen elkészíthető, előételként felszolgálható fogás. Csontritkulásban szenvedőknek ajánljuk.
Hozzávalók:
- 15 dkg dió
- 15 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 3 tojás
- 2 kávéskanál pirospaprika
- 10 dkg főtt rizs
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 2,5 dl tej
- 4 evőkanál tejszín
- 1 kávéskanál mustár (csípős)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A diót durvára vágjuk. A tojásokat a paprikával, sóval, borssal ízesítve felverjük. A rizst villával meglazítjuk, hogy ne legyen csomós. A sajtot, a diót, a rizst, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a tejet és a tejszínt összekeverjük, végül mustárral ízesítjük. A masszát vajjal kikent gyümölcstortaformába öntjük, és meleg sütőben 45 percig sütjük. A formában hagyva melegen tálaljuk. Paradicsommal és hagymával kevert fejes salátát kínálunk mellé.
Nehézség: könnyű
Variáció
A parmezán sajt helyett használhatunk ementálit vagy mozzarellát. A diót helyettesíthetjük fenyőmaggal, és az egészbe tehetünk 10 dkg apróra vágott párolt spenótot is.