Otthonodba varázsolhatod az oroszok ízvilágát a scsí levessel. Alapja a káposzta és egyéb zöldséget. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
- 50 dkg kicsit zsírosabb sertéslapocka vagy sertéslapocka marharostélyossal vegyesen
- 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld (és kapor)
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2-1 szál fehérrépa
- 3 szál sárgarépa
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db közepes burgonya
- só, bors, babérlevél
- 2 evőkanál olaj
- tejföl
Elkészítés:
A húst egészben 3-4 l vízben sóval, borssal, fokhagymával és egy vöröshagymával puhára főzzük, majd kivesszük, és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. A forró húslevesben majdnem puhára főzzük a savanyú káposztát.
Közben egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a másik hagymát, hozzátesszük a pálcikákra vágott zöldséget, és pár percig együtt pirítjuk őket. Ezután hozzákeverünk 2 evőkanál paradicsompürét, és a fazékba öntjük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, a babérlevelet, s lassú tűzön készre főzzük, hogy a káposzta is megpuhuljon, de kicsit ropogós maradjon. Belekeverjük a húst, a zöldfűszereket, s elzárjuk a tüzet alatta. Tálaláskor tejfölt teszünk a tányérunkba.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!