Lisztérzékenyek figyelmébe ajánlható ételkülönlegesség: a sonkás-paradicsomos rizottó. Némi segítség lehet, hogy elkelhet, de pár ismerős, barát vagy rokon bizton segít - és nem csak az elfogyasztásában.
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 25-25 dkg főtt sonka és hámozott paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
- 1-1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék és olaj
- pirospaprika
- őrölt bors
- só
Hogyan készítsük el?
A rizst négyszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot és a fűszerkeveréket. Sóval, borssal ízesítjük, és kislángon puhára főzzük.
A főtt rizst lecsöpögtetjük, összekeverjük a paradicsomos mártással, a paprikával és a felkockázott sonkával. Ha szükséges, újrafűszerezzük. Végül tűzálló tálba simítjuk, a sajttal megszórjuk, és sütőben addig sütjük, míg a sajt aranyszínű lesz. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!