Vegetáriánus vendégek látogatnak meg, kedveskedni szeretnél nekik, nem csupán salátával szeretnéd őket kínálni? Készítsd el alábbi receptünk alapján a könnyen elkészíthető és ízletes makarónit. Lisztérzékenyek is bátran fogyasszák!
Hozzávalók:
- 40 dkg gluténmentes makaróni
- 8 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
- 2 csipetnyi szerecsendió (reszelt)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 10 dkg rokfort sajt
- 8 evőkanál tejszín
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A makarónit lobogó, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A rokfort sajtot szétmorzsoljuk. A zsemlemorzsát és a zúzott fokhagymát összekeverjük. A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a rokfortot és a szerecsendiót. Sóval, borssal ízesítjük, és láng fölött fondü sűrűségűre főzzük.
Belekeverjük a makarónit, és ha kell, még fűszerezzük. Hosszúkás, mély tepsibe öntjük, a fokhagymás morzsával megszórjuk, és grillsütőben 5 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Rokfort helyett más jellegzetes ízű sajtot is használhatunk, pl. mascarponét vagy kéksajtot.
Nehézség: könnyű
jó étvágyat!