spenót
#Receptek

Spenót tükörtojással lisztérzékenyeknek

2009.07.30.
1 perces olvasási idő

Bár sokan nem szeretik, de azért mégis nagyon egészséges. Vashiányban szenvedőknek és lisztérzékenyeknek különösen hasznos lehet mostani receptünk!

Nehézség: közepes

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 szelet gluténmentes kenyér
  • 4 dkg vaj/olaj
  • 5 dl tej
  • bors

Hogyan készítsük el?

A megtisztított, előkészített spenótot 2 liter sós vízben lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük, és vágódeszkán finomra vagdossuk.

Mikróban felforrósítunk 4 dl tejet. Közben a forró vajba/olajba beleszórjuk a kukoricalisztet, valamint az áttört fokhagymát, és mérsékelt tűzön óvatosan átpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, apránként hozzáadjuk előbb a maradék 1 dl hideg tejet, majd a forrót. Beletesszük a felvágott spenótot és a kenyérszeletet, és ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és jól összeforraljuk.

Amikor kész, és kicsit lehűlt, merülő mixerrel majdnem teljesen simára pépesítjük.

A főzeléket mélytányérokba szedjük, és a tetejükre csúsztatott 1-2 tükörtojással tálaljuk. Pár kanál tört burgonyával kiadós ebéd.

Jó étvágyat kívánunk!