Bár sokan nem szeretik, de azért mégis nagyon egészséges. Vashiányban szenvedőknek és lisztérzékenyeknek különösen hasznos lehet mostani receptünk!
Nehézség: közepes |
Hozzávalók:
- 50 dkg friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 1 szelet gluténmentes kenyér
- 4 dkg vaj/olaj
- 5 dl tej
- bors
- só
Hogyan készítsük el?
A megtisztított, előkészített spenótot 2 liter sós vízben lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük, és vágódeszkán finomra vagdossuk.
Mikróban felforrósítunk 4 dl tejet. Közben a forró vajba/olajba beleszórjuk a kukoricalisztet, valamint az áttört fokhagymát, és mérsékelt tűzön óvatosan átpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, apránként hozzáadjuk előbb a maradék 1 dl hideg tejet, majd a forrót. Beletesszük a felvágott spenótot és a kenyérszeletet, és ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és jól összeforraljuk.
Amikor kész, és kicsit lehűlt, merülő mixerrel majdnem teljesen simára pépesítjük.
A főzeléket mélytányérokba szedjük, és a tetejükre csúsztatott 1-2 tükörtojással tálaljuk. Pár kanál tört burgonyával kiadós ebéd.
Jó étvágyat kívánunk!