Remek recept mindenkinek, aki szereti az almát és a szilvát. Laktóz-és lisztérzékenyek is bátran kipróbálhatják receptünket.
Hozzávalók:
- 1 kg alma és 1 kg szilva kimagozva, darabolva
- fűszerek
Hogyan készítsük el?
Olajon vagy vajon pirítsuk sorrendben az alábbi fűszereket: 2 kávéskanál római kömény 6 csípős fűszerpaprika (elsőre próbálkozz hárommal) 3 babérlevél 2 kávéskanál kurkuma.
A varázslat abban van, hogy az illatokra – pl. a kénes szagú, orrbavágó pirospaprika illatbombájára – nagyon oda kell figyelni. Akkor adjuk egymás után a fűszereket a lábasba, ha ezeknek az illata egyenként megcsapta orrunkat. Ezután adjuk hozzá a gyümölcsöt és egy marék mazsolát, továbbá 2 kávéskanál fahéjat és egy csipet só. Pörköljük-pároljuk puhára, majd sűrítsük be 6 dl cukorral.
Amennyiben barna- vagy nádcukrot használunk, elég 5 dl-t belekevernünk.
Fontos, hogy a párolódó gyümölcsök levét főzzük el, különben leveses, lekvárszerű lesz a csatni állaga.
Jó étvágyat kívánunk!
Nehézség: közepes