Hírek

#kiszáradás
2009.07.19.

Top 4 nyári veszély tinikre

Ahogy melegszik az idő, a sürgősségi osztályt is egyre többen keresik fel. A leggyakoribb okok: vágások, törött csontok és fejsérülések.

#fehérje
2009.07.18.

A sikertelen fogyókúra oka - fehérjék

A fehérjék a táplálékunk 10-15%-át kell, hogy alkossák egészséges ember étrendjében. Legfontosabb forrásai: húsfélék, tojás, tej, sajt, illetve joghurt, hüvelyesek, gabonák, diófélék, magok.

#drog
2009.07.17.

DrogJog – Büntetőjogi eljárások droghasználatkor

Minden fiatalnak dönteni kell élete során megannyi kérdésben, és ezen kérdések közül jó néhány a drogokkal kapcsolatos. Kipróbálhatom? Ki merjem próbálni? Milyen veszélyei vannak? Mi lesz, ha a szülők megtudják? Mi lesz, ha az iskola igazgatója megtudja? Megéri kockáztatni? Milyen negatív hatásai vannak az egészségemre és a jövőmre? Satöbbi, satöbbi…

#kerékpár
2009.07.16.

Erekciós zavar a biciklizéstől?

Tanulmányok által bizonyított, hogy a túl sok és túl hosszú ideig tartó biciklizés, növeli a merevedési zavar és a meddőség kockázatát. Ezért a profi kerékpárosoknak, duatlonistáknak, triatlonistáknak azt tanácsolják a szakemberek, hogy fagyasztassák le a spermájukat, még mielőtt az a sportkarrier áldozatává válik.

Csak srácoknak! Vigyázz a heréidre!
#here
2009.07.16.

Csak srácoknak! Vigyázz a heréidre!

Már belegondolni is rossz. Éppen focizol a többiekkel, amikor valaki a labdát akarja elrúgni, de elvéti és véletlenül a férfiak legérzékenyebb pontján talál el. Vagy rosszul esel rá a biciklire. Bár elég ritkán következnek be ilyen sérülések, mégis fontos, hogy beszéljünk a fiúk legféltettebb testrészét érő sérülésekről, azok következményeiről és megelőzéseiről. Szóval, ha van pár perced most megtudhatod, hogyan védd a heréidet!

#hazugság
2009.07.15.

Amiről az új barátnők hazudnak?!

Kétségtelen tény, hogy a fiúk és a lányok igénybe veszik a füllentés művészetét a párkapcsolatuk kezdetén. Ezt azért csináljuk mert ha szeretünk valakit, le akarjuk nyűgözni, be akarjuk bizonyítani hogy mi vagyunk a számára a legideálisabb partner. Sokak szerint a lányok ezt az eszközt sokkal gyakrabban veszik igénybe mint a fiúk. Ez azt jelenti hogy a lányok bizonytalanabbak? Esetleg azt hogy a fiúk becsületesebbek? Ki tudja..

#drog
2009.07.15.

DrogJog – Mennyi a csekély mennyiségű kábítószer?

Törvényeink az egyes kábítószerekkel kapcsolatos elkövetési magatartások jogkövetkezményeit aszerint is megkülönböztetik, hogy milyen mennyiségű kábítószerrel követték azt el. Természetesen nem lehet mindegy a rendőrségnek, az ügyészségnek illetve a bíróságnak, hogy egy szál marihuánás cigarettát találtak az elkövetőnél, vagy egy egész ültetvénynyit. Eszerint a jogszabály differenciál a vonatkozásban, hogy az egyes drogfajtáknak milyen hatóanyag tartalma van.

#víz
2009.07.12.

Vízhiány

Az ENSZ nemrégiben nyilvánosságra hozott adatai szerint 1,2 milliárd ember folyamatosan küzd a túlélésért. Körülbelül 2,6 milliárd ember számára még a latrina legegyszerűbb „fejlett” formája is hiányzik. A helyzet Afrikában és Ázsia egyes részein a legsúlyosabb. A hasmenéses betegségek, melyek a nyugati civilizációban banális egészségügyi komplikációnak számítanak, az öt évnél fiatalabb gyermekek halálának legsúlyosabb okozói a fejlődő országokban. A hasmenéses megbetegedés évente közel 1,6 millió gyermek haláláért felelős, mégsem kap kellő figyelmet a nyilvánosság, a sajtó vagy a politikusok részéről.

#hajótörés
2009.07.09.

Tengervíz vagy vizelet?

A víz, mivel az emberi testnek 60% -át adja, nagyon fontos. Szükséges az idegrendszer működéséhez, a hőháztartás szabályozásához, a salakanyagok kiszűréséhez, stb. Víz nélkül 2-4 napon belül beáll a halál. E napok száma függ a fizikai igénybevételtől és a hőmérséklettől. Mit tennél egy hajótörésnél, ha ivóvíz nélkül maradnál?

#pattanás
2009.07.09.

Tévhitek és tények a pattanásról

Te már mindent tudsz a pattanásról? Talán meglepődhetsz, hogy jó pár dolog, amit a pattanásról hallasz – ezért is íródott ez a cikk – nem teljesen igaz. Most pedig, ha van pár perced maradj itt, hogy megtud mi igaz és mi nem.

#recept
2009.07.09.

Frankfurti borsóleves hízni vágyóknak

Egy remek recept mindazoknak, akik kicsit szeretnék magukat kényeztetni, esetlegesen hízni. A nyári forróságban egyébként is az tanácsolják: fogyasszunk minél több folyadékot.

#víz
2009.07.08.

Tények, adatok a vízről

Az ember által fogyasztható, felhasználható vízzel, annak hiányával kapcsolatos számos felmérés készült. Ezek közül szedtünk csokorba néhányat: megdöbbentő tények, melyek elgondolkodtatnak a környezet szennyezése és a víz felhasználásának pazarló módja miatt.

#szex
2009.07.07.

Daloljunk a szexről?

Szexuális tartalmú, szexuális vonatkozású üzenetet közvetítő popzenét kedvelő fiatalok körében sokkal gyakoribb a korai életkorban elkezdett nemi élet, illetve a közösülés nélküli szexuális tevékenység.

#petefészek
2009.07.06.

A policisztás petefészek betegség (PCOS)

A PCOS egy mozaikszó, jelentése policisztás ovárium (petefészek) szindróma, vagy ahogyan szerzői névvel jelölik: Stein-Leventhal szindróma. Bár az elnevezés csak a petefészekre utal, valójában igen összetett, több szervet érintő betegségről van szó.

#recept
2009.07.04.

Borsófőzelék laktózérzékenyeknek

Sokan sokféle receptet ismernek arra, hogy hogyan lehet remek borsófőzeléket készíteni. Mi most egy egészséges változattal készültünk azok számára is, akik laktózérzékenységben szenvednek.