Lélek, család

#Lélek #család

286 db cikk a témában

#gyerekfelügyelet
2010.08.02.

Bébiszittelési alapok - Végig figyelj a gyerekekre!

Nem számít, hogy régóta bébiszitterkedsz vagy még kezdő vagy-e. Bármilyen régóta is csinálod, a munkád kizárólag a bébiszitterkedés, és semmi más. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem mehetsz ki a fürdőszobába, de ezen kívül minden egyes percben ott kell lenned a gyerekek mellett!

#bébiszitter
2010.07.31.

Bébiszitter leszek: Biztonságban a medencében

Nos, tegyük fel, hogy a ház ahol felügyelsz, rendelkezik egy medencével. Az első gondolatod biztos az, hogy nyár idején nincs is jobb időtöltés a gyerekeknek, mint a medencében játszani! De a medencék legyenek csecsemő méretűek, vagy úszómedencék, rengeteg veszélyt hordoznak magukkal! Ebben a cikkükben pár hasznos tanácsot szeretnék adni, a medencés felügyelettel kapcsolatban!

#bébiszitter
2010.07.31.

Bébiszitter leszek: Biztonságban, a medencében (2.rész)

Nos, tegyük fel, hogy a ház ahol felügyelsz, rendelkezik egy medencével. Az első gondolatod biztos az, hogy nyár idején nincs is jobb időtöltés a gyerekeknek, mint a medencében játszani! De a medencék legyenek az csecsemő méretűek, vagy úszómedencék, rengeteg veszélyt hordoznak magukkal! Ebben a cikkükben pár hasznos tanácsot szeretnék adni, a medencés felügyelettel kapcsolatban!

#bébiszitter
2010.07.29.

Gyermekfelügyelet – telefonszámok, amiket érdemes tudni

Bébiszitternek lenni felelős feladat, éppen ezért nem árt tudni, hogy hogyan, mikor és hol tudsz segítséget kérni. Természetesen, ha a kicsi Bence dührohamot kap, ha nem hagyod hogy magáévá tegye a gigaméretű nutellát, akkor azt tudod kezelni. Ám ha eszik egy kicsit, és kiderül, hogy a szegény gyerek mogyoróallergiás akkor már nagyobb bajban vagy.

#bébiszitter
2010.07.28.

Bébiszitter leszek: Légy felkészült!

Lili nagyon szereti a gyerekeket. Ha valamilyen családi összejövetel volt, mindig ő törődött a család kisebb tagjaival. Rengeteget játszott velük és remek elfoglaltságokat talált ki számukra. Aztán mikor nyár lett és Lili munkát akart keresni, az anyukája egy egyértelmű ötlettel állt elő. Légy bébiszitter!

#bébiszitter
2010.07.27.

Bébiszitter leszek: Kezdjük el!

Lili nagyon szereti a gyerekeket. Ha valamilyen családi összejövetel volt, mindig ő törődött a család kisebb tagjaival. Rengeteget játszott velük, és remek elfoglaltságokat talált ki számukra. Aztán mikor nyár lett, és Lili munkát akart keresni, az anyukája egyértelmű ötlettel állt elő. Légy bébiszitter!

#bébiszitter
2010.07.17.

Bébiszitter leszek: Irány az ágy!

Szeretnék inni egy kis vizet! Csak még egy mesét, kérlek! Ez a pizsama túl kicsi, fel kell vennem egy másikat! Tipikus mondatok, melyek alvásidő előtt hangzanak el! Hát igen, a lefektetés nem csak abból áll, hogy berakjuk a gyereket az ágyba.

#bébiszitter
2010.07.15.

Bébiszitter leszek: Fürdésidő

A fürdésidő rengeteg mókával jár, de ugyanakkor rengeteg olyan dolog van, amire figyelnünk kell, ha a gyerekek fürdésnek indulnak. Pontosan ezért le kell fektetnünk az aranyszabályt még az elején. Csak akkor fürdesd meg a kicsiket, ha a szülők meg kérnek rá és te is tudod, hogy pontosan mikor, mit kell tenned.

#szülő
2010.07.03.

Hogyan szelidítsük meg a szüleinket?

Sok baj van a szülőkkel. Ezek a problémák főleg kamaszkorban ütik fel a fejüket, akkor okozhatják a legnagyobb kalamajkákat, de a kevésbé szerencséseket vagy a túlérzékenyeket akár egy életen keresztül is elkísérhet.

#honvágy
2010.06.30.

Ha honvágyad van

Néha csak el akarsz menekülni. A bátyád és a barátai állandóan a TV előtt tanyáznak, a kishúgod nem hajlandó elhagyni a szobádat, és te csak egy kicsit magaddal akarsz foglalkozni. De mikor ezt megkapod – például egy teljes hétvégés, maratoni DVD-zés egy barátodnál vagy nyári szünet a Disneylandban – meglepődsz azon, hogy kicsit hiányzik az otthoni nyüzsgés. Mi ez az egész? Ha hiszed, ha nem, honvágyad van.

#randevú
2010.06.26.

Beszélj szüleidnek a randevúdról

A randizás valóban a felnőtté válás irányába tett óriási lépésnek számít az életben, s akár tetszik, akár nem, az első randik alkalmával a szüleid valószínűleg nem fognak kibújni a bőrükből örömükben. Könnyítsd meg számukra a változást: ne feledd, a szemük előtt felcserepedő gyermekük felnőtté érése nem hétköznapi esemény.

#szülők
2010.05.24.

Folyton kérdezősködnek a szüleim, mit tegyek?

Akkor is faggatnak a szüleid, ha csak egy előadásra mész? Érdekli őket, hogy mit tesznek a barátaid, vagy, hogy mivel töltöd az összes szabad percedet? Néha vannak olyan dolgok, melyek tényleg nem tartoznak rájuk, de az örökös kérdezősködésnek is véget vethetsz tippjeink segítségével.

#veszekedés
2010.05.22.

Ha veszekednek a szülők

A szülők veszekedése mindig annak a jele, hogy olyan konfliktus van köztük, bennük, amelyet képtelenek megoldani. A hangos szó vagy a fizikai erőszak azt mutatja, hogy az egyik fél le akarja győzni a másikat, nem kezeli egyenrangú partnerként.