Lélek

#Lélek

1436 db cikk a témában

#daganat
2012.07.15.

Ha valamelyik szülőd rákos: az érzelmeid

Valószínűleg rengeteg különböző dolgot fogsz érezni mialatt fel kell dolgoznod azt a tényt, hogy valamelyik szülőd rákos. Hidd el, sok más hasonló cipőben járó tini is érzett már pont úgy, ahogyan te érzel most.

#siket
2012.06.30.

Hogyan segíthet egy tanárnő a hallássérült fiataloknak?

Egy, a debreceni Siketek és Nagyothallók Intézetében dolgozó tanárnővel beszélgetett a KamaszPanasz stábja arról, hogy miért és hogyan kezdett el itt dolgozni, mik a munka nehézségei és hogyan lehet kezelni a hallássérült gyerekeket.

#siket
2012.06.23.

Interjú egy siket lánnyal: „A tánc adta vissza a hitemet”

A 16 éves Márföldi Bea szeptembertől a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium tanulója lesz a táncművészeti tagozaton, színházi táncot, valamint kortárs és modern táncot tanulhat öt évig. Ő lesz a legfiatalabb az osztályban, de van még egy különbség közte és a többi tanuló között.

#vezetés
2012.06.16.

Az anyukám vezetés közben SMS-ezik. Hogyan szoktathatom le róla?

„Mit csináljak, ha már kértem az anyukámat, hogy hagyja abba a vezetés közbeni SMS-ezést és világossá tettem a számára, hogy a barátaim és én rosszul érezzük magunkat emiatt. De még mindig aggódok, hogy ugyanúgy csinálja, amikor nem ülök mellette a kocsiban.”

#stressz
2012.06.08.

Hogyan kezeld tiniként biztonságosan a stresszt?

Túlterhelt vagy? Fáradt és ideges? Frusztráltnak érzed magad és nem tudod, hogy mit kezdj a dühöddel? Állandóan ideges vagy, ha vizsgázol, vagy ha autót kell vezetned? Elégedetlen vagy a családoddal, a tanulmányi eredményeddel, utálod, vagy sérelem van benned az egyik barátod iránt?

#blog
2012.06.01.

Fruzsi blogja: a lehetetlen sikerülhet

1990. március végén születettem. Születésemkor az orvosok nem vették észre, hogy süket vagyok. Pár nappal később a szüleim hazavittek. 1 és fél éves voltam, amikor édesanyám sejtette, hogy valami baj van velem, mivel sokszor szólított a nevemen, de én nem figyeltem rá, folytattam a játékot.

#mogorva
2012.05.31.

A mogorva emberek az agresszív kutyafajtákat kedvelik

Ki-ki a saját személyiségéhez választ kutyát maga mellé, a barátságtalan emberek szívesebben tartanak agresszív kutyáfajtákat - erősítették meg tanulmányukban a Leicesteri Egyetem pszichológusai.

#gyereknap
2012.05.27.

Gyereknek lenni nem gyerekjáték

A XXI. században kicsit mást jelent gyermeknek lenni, mint korábban. Mi a különbség? Mi változott? Van még értelme a gyereknapnak?

#Rakonczay Gábor
2012.05.23.

Rakonczay Gábor a kitartásról - Videó

Nemrég Debrecenben járt Rakonczay Gábor, aki néhány hete kenuval szelte át az Atlanti-óceánt. Az ifjú rekordtartó amellett, hogy mesélt az útja során szerzett élményeiről, a fiataloknak is üzent a KamaszPanasszal.

#Compact Disco
2012.05.22.

A Compact Disco Bakuban

Ez a hét az Eurovíziós Dalfesztivál 2012-es elődöntőjéről és döntőjéről szól az m1-en. A magyar résztvevő, a Compact Disco napok óta készül a helyszínen, Bakuban. Friss hír, hogy bejutottak a srácok a szombati döntőbe. Helyszíni tudósítás.

#szökés
2012.05.20.

Elszöknél otthonról? Nem éri meg!

Május 25. az Eltűnt Gyerekek Világnapja. Magyarországon évente mintegy tízezer esetben jelentenek be gyerekeltűnést a rendőrségen. Közel egy százalékuk soha nem kerül elő.

#meleg
2012.05.13.

Meleg vagy leszbikus tinik zaklatása

Nem ritka, hogy valakit a vélt vagy valós nemi orientáltsága miatt zaklatnak és az illető öngyilkosságot próbál elkövetni, csak hogy megszabaduljon a zaklatástól. A bántalmazás túlnyomó része online módon történik.