Lélek

#Lélek

1436 db cikk a témában

#befolyásolás
2011.04.04.

Befolyásolják egymást a tinik?

Amikor tizenéves az ember, előfordul, hogy a társai nyomást gyakorolnak rá és így veszik rá, hogy például megtegyen valamit. Ezen szinte mindenki átesik. De jobban megéri másokra hallgatni, mint saját magadra?

#valóságshow
2011.04.03.

Gúnyt űznek a túlsúlyosakból az új valóságshow-k?

Ezek a valóságshow-k, hasonlóan a többihez, extrém figyelemfelkeltőek, a nézőt szinte a TV elé kötik. Azonban rögtön az elején felmerül a kérdés, hogy az ilyen műsorok vajon segítik, vagy csak kihasználják a túlzott testsúly (vagy épp más) problémájával küzdő embereket?

#szülők veszekednek
2011.03.31.

Amikor a szülők veszekednek

Úgy tűnik, mintha a szüleid állandóan veszekednének? Mondjuk, hogy éppen a szobádban pihensz, egy újságot olvasol, és a zenelejátszódat hallgatod. A ház másik felében beszélgetést hallasz. Halkan kezdődik, de egyre hangosabb és erélyesebb lesz. Feltekered a hangerőt, mert már torkuk szakadtából kiabálnak.

#háziállat
2011.03.28.

Kisállattal a depresszió ellen

Egy zsúfolt, nehezen elviselhető emberekkel töltött, hosszú nap után végre hazaérsz, s otthon farokcsóválva, ugrándozva fogad kis kedvenced. A pszichológusok nem véletlenül állítják, hogy a lakásban, ház körül tartott kisállatok jó hatással vannak a testi-lelki egészségre. S hogy mi a titok? Két szó: feltétlen szeretet.

#szingli
2011.03.27.

Miért jó szinglinek lenni?

A legtöbbet arról olvashatunk, hogyan ápoljuk a kapcsolatunkat, illetve hogyan tegyünk szert egy új barátra. Pedig a szingliségnek is rengeteg előnye van!

#internet
2011.03.20.

Biztonsági szabályok az interneten

Az ismert közösségi portálok (Facebook, Twitter, MySpace) manapság a társas élet színterei, a fiatalok könnyen ápolhatják kapcsolataikat és ismerkedhetnek szinte kötetlenül. Azonban a nyílt internetezés veszélyeket is rejthet, könnyen zaklatás, rossz tréfa (vagy rosszabb) áldozatai lehetnek a gyerekek.

#depresszió
2011.03.17.

Miért vagyok ilyen rosszkedvű?

Voltál már valaha igazán rossz hangulatban? Talán volt is néhány ajtócsapkodós „dráma”? Vagy talán olyan mérges voltál, hogy beleütöttél a falba az öklöddel, kimutatva az érzéseidet, hogy rossz kedved van és így vezeted le a feszültségedet?

#sms
2011.03.12.

A túl sok SMS ronthatja az egészséged

Egy új tanulmány szerint a tizenéveseknél a túlzott SMS írás és a közösségi oldalak túlzásba vitt használata miatt nagyobb a valószínűsége annak, hogy egészségtelen viselkedést tanúsítanak, mint például a dohányzás, ivás, drogozás.

#testbeszéd
2011.03.11.

A pasik testbeszédének kódfejtése 1.

Akár most találkoztál a pasival, akár már hosszabb távon együtt vagytok, ezzel a testbeszéd útmutatóval megfejtheted választottad tetteinek értelmét. Azon túl, hogy a nyilvánvaló dolgokat biztosan értelmezni tudod Te magad is, mi most abban segítünk, hogy egy szempillantás alatt megfejtsd az adott pillanatban benne lejátszódó gondolatokat.

#szülő
2011.03.09.

Kamaszkori viselkedési problémák

Milyen a normál tinédzser viselkedése? A legtöbb szülő felkészül a bizonyos mértékű dacra, hangulatingadozásokra, és a családi szabályok elutasítására.

#randi
2011.03.07.

Miről beszélünk az első randikon?

A nők inkább romantikusak, a férfiak pedig karrier-orientáltak? Mindez a múlté, egy aktuális felmérésből sokkal inkább az derül ki, hogy a nők a munkáról, a férfiak pedig álmaikról és terveikről beszélnek szívesen. Legalábbis a randikon...

#szépség
2011.03.01.

A sztárlét és a szépség ára

Semmi rossz nincs abban, ha valaki szép szeretne lenni. A kérdés inkább az, hogy miért gondoljuk, hogy a szépség olyan nagyon fontos kritérium az életben? Miért van az, hogy ha megkérdeznek, kapásból fel tudsz sorolni egy sor olyan nőt, akik a szépségüknek köszönhetően lettek híresek, míg olyanokat, akik kitartó munkával, új ötletekkel megváltoztatták a világot, talán egyet sem?

#korkülönbség
2011.03.01.

A korkülönbség buktatói

Sok tanulmányt olvashatunk manapság a különféle kapcsolatokról, többek között a nagy korkülönbséggel járó kapcsolatokról. Azok a lányok, akik 18 alatt egy jóval idősebb partnert választanak, sokkal nagyobb eséllyel bonyolódnak bele a szexbe.

#facebook
2011.02.28.

A Facebookon is veszélyek leselkednek a tinikre

Barátok online keresése és az online barátkozás a közösségi oldalakon a jelenlegi trend, amelyet szinte minden tini követ. A Facebook, amely a világ legnagyobb közösségi oldala, 500 millió felhasználóval büszkélkedhet.

#facebook
2011.02.27.

A nők azt szeretik, ha bonyolult

Egy gyors szerelem lecke, különösen azok a fiúk számára, akik a lányokat kedvelik. Ha egy új lány tetszik, akármit teszel, ne engedd, hogy megtudja. Egy új kutatás szerint, ami a Facebook bevonásával készült, a nők azokhoz a pasikhoz vonzódnak leginkább, akik nehezen megszerezhetőnek tűnnek.