Lélek

#Lélek

1436 db cikk a témában

Tanulj meg vitatkozni!
#vita
2022.06.24.

Tanulj meg vitatkozni!

Vitatkozni jó, vitatkozni hasznos, vitatkozni művészet, amit már gyermekkorban tanítani kellene. Elég komoly súllyal bíró megállapítások ezek, de igazak. A vitatkozás nagy kincsnek és fegyvernek számított már az ókorban is. Na ez nem az egymás torkának ugrós, alaptalan vádakkal és szidalmakkal tarkított ordibálást jelenti, hanem az ész érveken alapuló, a realitás talaján maradó vélemények közlését és megvédését.

Támaszd fel a kapcsolatodat!
#szerelem
2022.06.18.

Támaszd fel a kapcsolatodat!

A párkapcsolatod unottá és állottá vált? Eltűnt a varázs, megszűnt az izgalom és oda lett a meglepetés ereje. Nem vagy egyedül a problémáddal. Rengeteg szerelem ér azért véget, mert megunjátok egymás társaságát.

Szerelem vagy kaland?
#párkapcsolat
2022.06.05.

Szerelem vagy kaland?

Egy tanulmány szerint bárkinek az, hogy valaki csak alkalmi szexre vagy hosszútávú, komoly kapcsolatra vágyik, arcról megállapítható.

Nem szégyen az érzelem
#érzelem
2022.05.21.

Nem szégyen az érzelem

Sokakat, de talán mindenkit érinthet a téma. Az utóbbi időszakban számos fiatal keresett meg azzal a problémával, hogy nem meri közölni a lánnyal, hogy bele van zúgva. Nos, mit mondhatok én ilyenkor? Valóban csak a csalódástól való félelmen múlik? Ma, 2022-ben és sajnos már egy ideje “népbetegséggé” vált az érzelmektől való félelem. Erről lesz szó a cikkben, valamint a felületes válasz helyett igyekszem átadni a gyökeres változás tulajdonságait.

Mikor jön el az idő, hogy kimondjuk: szeretlek?
#szerelem
2022.05.16.

Mikor jön el az idő, hogy kimondjuk: szeretlek?

Óvatosan kell bánni a szeretlek szó kimondásával. A legjobb szándékkal is visszarettentheted azt, akinek szántad. Hogy mikor és hogyan a legszerencsésebb kimondani, először vagy sokadjára, arról itt olvashatsz.

A háború lelki hatásai, miként győzhető le a szorongás?
#háború
2022.04.29.

A háború lelki hatásai, miként győzhető le a szorongás?

Még igazából fel sem szabadultunk a koronavírus járvány okozta stressz és szorongás szorításából, amikor 2022. február 24-én Oroszország háborút indított Ukrajna ellen. Amiről eddig csak a történelemkönyvekből hallottunk, olvastunk, most a közvetlen közelünkben zajló borzalomként elevenedett meg. Emberek váltak földönfutóvá egyik pillanatról a másikra, egész életek munkája vált és válik a földdel egyenlővé - a biztonságérzetünk, amiről azt hittük, hogy erős lábakon áll, elillant a semmibe.

A divatipar egészségkárosító hatásai - mi van a siker, és a csillogás hátterében?
#divat
2022.04.25.

A divatipar egészségkárosító hatásai - mi van a siker, és a csillogás hátterében?

Siker, pénz, csillogás - annyit használták már, hogy szinte közhelyessé kopott ez a mondat, amit a divat világában tevékenykedő modellekre alkalmaznak a legtöbbször. Lányok ezrei álmodoznak titkon a kifutóról, arról, hogy egyszer csak valaki “felfedezi” őket és az ismeretlenség félhomályából rivaldafényben tündökölhetnek.

A szavaknak súlya van! Vigyázz, hogyan használod őket!
#ciki
2022.04.20.

A szavaknak súlya van! Vigyázz, hogyan használod őket!

A bebiflázott versnek egyetlen sora sem jut eszedbe feleléskor. Ciki. Elfeledkeztél édesanyád születésnapjáról. Ciki. Sárga harisnyát vettél fel az iskolai ünnepségre. Ciki. Mi lehet ezeknél is cikibb? A cikizés. Annak is a durva, parttalan fajtája.

Húsvét, és ami mögötte van
#húsvét
2022.04.17.

Húsvét, és ami mögötte van

Mit is ünneplünk pontosan húsvétkor? Hogyan is ünneplünk? Kinek mit jelent a húsvét? Tavaszi szünetet, kirándulást, pihenést, vagy esetleg a hagyományos locsolkodást?

Beszélj a szüleiddel
#szülő
2022.04.12.

Beszélj a szüleiddel

Bizonyára azt gondolod, hogy lehetetlen a szüleiddel a szexről beszélni. Ezzel nem vagy egyedül – a gyerekek 83%-a fél a szexről kérdezősködni, ugyanígy a tinik fele. Miért? Tény, hogy azok a serdülők, akik beszélnek a szexről a szüleikkel, kevésbé valószínű, hogy teherbe esnek, hiszen nagyobb eséllyel védekeznek, amikor szexuálisan aktívak lesznek.

Zárkózott kamasz vagy magányos kamasz?
#zárkózottság
2022.04.07.

Zárkózott kamasz vagy magányos kamasz?

A kamaszkor egyaránt jár testi és lelki változásokkal, hiszen ilyenkor sok minden történik egyszerre. Változik a test, egyre fontosabbak a barátok, egyre idegesítőbbek a szülők, beköszönt az első szerelem, feléled a szexuális vágy, előbb-utóbb el kéne dönteni, hogy milyen irányba menjünk tovább.

Támogatás és barátok
#támogatás
2022.04.04.

Támogatás és barátok

Az élet tele van hullámvölgyekkel, ne akarj egyedül megbirkózni velük. Kutatások bizonyítják, hogy akik közel állnak barátaikhoz, családtagjaikhoz, egészségesebb és boldogabb életet élnek. Szóval fordulj hozzájuk a nehéz időkben, hisz nem erre valók az igaz barátok?