Lélek

#Lélek

1436 db cikk a témában

#erőszak
2021.04.25.

A nők elleni erőszakról

Sok dolog beletartozik, ami a nemük miatt vagy azzal összefüggésben éri a nőket. Lehet ez családon belüli erőszak, párkapcsolati erőszak, de a társadalmi működésből fakadó hátrányok is ide tartoznak, például, hogy alacsonyabb fizetést kapnak, mint a férfiak ugyanabban a munkakörben, vagy ritkábban választják vezetőnek őket.

#TV
2021.04.19.

A televízió negatív hatásai

Legyen akármilyen gazdasági helyzetben egy család, szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható a nappaliban egy tévé. Esetleg még egy a hálószobában, a gyerekszobákban vagy konyhában. Az életnek szerves részét képezi, így elengedhetetlen, hogy beszéljünk a tévénézés negatív hatásairól.

#függűség
2021.04.17.

A legbizarrabb függőségek

Függeni nemcsak drogtól, alkoholtól, dohányzástól vagy szerencsejátéktól lehet. Hallottál már jégfüggőségről vagy a fogfehérítéstől való függőségről? Melyek a legbizarrabb függőségek?

#étkezési zavar
2021.04.10.

Öngyilkossághoz is vezethetnek az étkezési zavarok

Meglepő igazságokat is tartalmaz az Étkezési Rendellenességek Akadémiája (The Academy of Eating Disorders) által közzétett lista, amelyről szerintük az embereknek tudniuk kell. Úgy vélik, hogy az “igazságok” eloszlatják azokat a mítoszokat, amelyek az étkezési rendellenességekkel küzdők fejében élnek, azért mert ők úgy gondolják, hogy vagy túlságosan soványak vagy érezhetően túlsúlyosak.

#mentális egészség
2021.04.02.

Hogyan őrizzük meg mentális egészségünket? – 3 egyszerű tipp a jobb közérzetért

A jelenlegi, több mint egy éve tartó vírushelyzet továbbra sem könnyíti meg egyikünk életét sem. Próbára tesz, és arra ösztönöz, hogy olyan megoldások után kutassunk, melyekkel könnyebben át tudjuk vészelni a nehéz időszakokat. Íme, néhány tipp, mellyel segíthetünk magunknak. Ezeket a tippeket természetesen nem csak a vírushelyzetben, hanem bármikor máskor is alkalmazhatjuk.

#testvér
2021.03.25.

A családban betöltött szerepünk: testvér vagy egyke?

A testvéri pozíció, a családban elfoglalt helyünk meghatározhat bizonyos érzéseket, szerepeket. Nem ugyanúgy nő fel a nagytesó, a kisöcsi vagy az egyedüli gyermek, hiszen mindegyik szerep más hatásokkal jár. Lássuk, mik a különbségek.

#közösségi média
2021.02.24.

Sosem leszek elég jó? – A közösségi média útvesztőjében – 1. rész

Érezted már valaha úgy egy közösségi médiafelületet görgetve, hogy nem vagy elég jó? Akárhogy próbálkozol, valamin mindig elcsúszol a többiekhez képest? Ha csak egyszer is végigfutott benned egy hasonló érzés, ez a cikk Neked is szólhat. Próbáljuk meg körbejárni, mi lehet az okozója ezeknek a negatív gondolatoknak.

#szerelem
2021.02.19.

4 stratégia a szerelmi cívódás elkerülésére

Tudod, hogy megy ez: néha úgy érzed, annyira szereted a barátodat, hogy felfalnád, míg máskor pont az ellenkezőjét érzed. Nos, a legújabb kutatások szerint teljesen normális, hogyha egyszerre érzel szerelmet és gyűlöletet.

#párkapcsolat
2021.02.14.

7 dolog, amit gondolj át, mielőtt kimondod, hogy szeretlek

Ez egy kapcsolatban nagy előrelépés, de van néhány dolog, amit érdemes megfontolni, mielőtt szerelmet vallanál. A „szeretlek” több, mint egy mondat. Ez egy nyilatkozat, és egy ígéret, tehát meg kell győződnöd róla, hogy készen állsz rá. Talán azt gondolod, hogy ez a megfelelő alkalom, vagy az a sorsotok kettőtöknek, hogy együtt legyetek, de nem árt néhány dolgot átgondolni, mielőtt kimondod, hogy szeretlek.

#Valentin-nap
2021.02.14.

Kerüld a szokásos Valentin napot, mégis tedd boldoggá párodat!

Nem csak "Szeretlek!" feliratú plüssökkel fejezheted ki az érzelmeidet, ráadásul nem is hiszem, hogy az egészet a Valentin-naphoz kellene kötni. Miért nem mondhatnád el neki minden egyes alkalommal? Tippjeink segítségével megtudhatod, hogyan lépj túl a Valentin-napi giccshalmazon, bonbonokon és virágokon, és közben mégis kifejezd érzelmeidet – csak olvass tovább!

#bezártság
2021.02.10.

Így vezesd le a bezártság okozta feszültséget!

Számodra is kétségbeejtő, hogy már 2021-et írunk, de még mindig a Covid-19 járvány következményeit nyögjük? Sajnos eltelt másfél év a kórokozó berobbanása óta, és még mindig tiltottak a bulik, a Mekizés, a mozi, a fesztivál és a koncertek is. Persze egyszer ennek is vége lesz, már itt kopogtat a háziorvos a vakcinával a szomszédban, de addig is, neked az agyadra megy a bezártság. (x)

PTSD
#PTSD
2021.02.05.

PTSD

Tegyük fel, hogy van egy teljesen átlagos fiú, nevezzük Petinek, akit egyik osztálytársa hónapok óta zaklat és fenyeget. A dolog addig fajul, hogy az utcán hazafelé kést ránt, de a rendőrök időben érkeznek, és semmi baj nem történik.

#agresszió
2021.02.03.

Dühkezelés fiúknak

Kontrollálhatatlan és visszatérő agressziótól vagy frusztrációtól szenvedsz? Engeded, hogy felhalmozódjanak benned ezek az érzelmek, addig, amíg már nem tudod őket kezelni?