Lélek

#Lélek

1436 db cikk a témában

#depresszió
2021.01.29.

14 étel, ami segít leküzdeni a depressziót

Szomorúnak, depressziósnak és elkeseredettnek érzed magad? Ez az őszi-téli időszakban gyakran előfordulhat. A jó hírünk az, hogy rengeteg olyan étel van, ami segít leküzdeni a depressziót.

#barátság
2021.01.27.

7 jel, hogy a barátságotok veszélyben van

Bizonyított tény, hogy egy barátság akár örökké is tarthat. Bárhogy is, néhány barátság hajlamos meggyengülni, ha nem ápolják őket megfelelően – ez egy természetes folyamat, ami általában akkor esik meg, amikor a két fél már nincs egy hullámhosszon. Vannak emberek, akik előrehaladnak, míg mások visszafele, és ha az egyik fél nem tud lépést tartani a másikkal, akkor könnyen foroghat kockán a barátságuk. Ha aggódsz amiatt, hogy esetleg veszélyben van a barátságotok, akkor itt van 7 árulkodó jel, ami segíthet felismerni a helyzetet.

Miért ne akarj randizni a barátod exével?
#exbarát
2021.01.24.

Miért ne akarj randizni a barátod exével?

Természetes, hogy kétségekkel tölt el, amikor egy olyan valakibe leszel szerelemes, aki korábban a legjobb barátoddal randizott. Vajon szabad randizni az exével? Elvégre ő a barátod számára már csak a múlt. Talán, ha elég sok idő eltelt azóta, nem lesz gond. Ennek ellenére azt tanácsoljuk, soha ne ess szerelembe a legjobb barátod exével! Íme, az érveink, miért ne tedd.

#szülő
2021.01.21.

Ugye te nem szégyelled a szüleidet?

Kamasznak lenni nem könnyű: ez az átmeneti időszak a gyermekkor és a felnőttség határán számtalan megmérettetést tartogat a számodra. Tele vagy kérdésekkel, furcsa eddig nem ismert érzésekkel, félelmekkel - már nem vagy gyerek, de még nem vagy felnőtt sem.

#ex
2021.01.12.

Az exed és az új kapcsolata

Éppen szörfölgetsz az Instagramon, és hirtelen szembejön veled egy kép az exedről, és az új párjáról. Mit tehetsz?

#szakítás
2021.01.11.

Ideje szakítani?

Egy kapcsolatban ragadtál, amiről nem vagy meggyőződve, hogy tartania kéne még? Segítünk eldönteni, hogy itt van-e az ideje a szakításnak. Ha ezek közül az indokok közül bármelyik illik rád és a párodra, kezdj ez azon gondolkodni, hogy talán itt az ideje tenni valamit.

#lélek
2021.01.11.

Sértő kapcsolatok

Sértő kapcsolatok az élet bármely területén létrejöhetnek. Családon belül, és azon kívül is, szülő-szülő, felnőtt-felnőtt, felnőtt-gyerek szülő-gyermek, gyermek-gyermek között, de akár ember-állat között is (állatkínzások)!

#dícséret
2021.01.06.

Hogyan dicsérj egy fiút?

A fiúk is szeretik, ha simogatják az egójukat. De elsősorban tudnod kell, hogy milyen fajta bókokra vágyik is ő valójában.

#kapcsolat
2021.01.05.

Az erőszakos kapcsolatok

A szexuális zaklatást tapasztaltak már tudhatják, milyen reakciókat válthat ki ez az egész. Páran azt mondják, utána nagyon ingadozó volt a hangulatuk. Fontos, hogy mindig tudd, mire gondolsz, és mit érzel. Az, hogy hogyan reagálsz, segít megbirkózni az ellened elkövetett bűnökkel. A szexuális zaklatásra nincs megszokott reakció. Lehet, hogy már tapasztaltad már ezeket az érzéseket, de lehet, hogy nem.

10 tipp, hogy meg is tartsuk az újévi fogadalmainkat
#szilveszter
2020.12.29.

10 tipp, hogy meg is tartsuk az újévi fogadalmainkat

A legjobb mód, hogy ragaszkodj az újévi fogadalmadhoz, hogy előre tervezel. Biztos, hogy veled is volt már olyan, hogy tettél egy újévi fogadalmat, és aztán megszegted. Ebben az évben állítsd meg a fogadalmak körforgását, hogy változtatni akarsz, mégsem teszed, majd újra fogadkozol! Itt találsz tíz tippet, ami segíthet a kezdetekben.

#komfortzóna
2020.12.27.

Miért, és hogyan lépj ki a komfortzónádból?

A komfortzónádat azon viselkedésmintáid összessége képezi, amelyek között szorongás-mentesen tudsz mozogni és anélkül tudod megválasztani a cselekvéseidet, hogy kockázatot vállalnál. A komfortzóna az a hely, ahol maradéktalanul jól érzed magad: biztonságos, kényelmes, állandó, komfortos, rutinszerű, kockázatmentes - ahol nem érhet semmi baj, olyan, mint egy védőburok.

#karácsony
2020.12.25.

Karácsony a világ körül: Ázsia

Ázsia legtöbb országában a karácsonyt összekötik egyéb ünnepekkel is. Nem is mindenhol családi eseménynek számít, hanem csak egy olyan napnak, amikor mindenkivel kedvesnek kell lenni. De olyan ország is akad, ahol akár egy hétnél is tovább ünnepelnek.