Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#nagyszülők
2019.06.26.

Mit csináljak nagyiéknál?

Tizenévesen jobb programok is akadnak bőven, mint a nagyszülőkkel eltölteni az időt. A szokásos hétvégi látogatások, a szünidei programok végeláthatatlanul hosszúnak tűnhetnek. Mit lehet közösen csinálni?

#önmegtalálás
2019.06.23.

Út önmagadhoz

Teljesen szükségtelen magadat mással összehasonlítani. Mindig fogsz találni olyat, aki szebb, ügyesebb, jobb alakú, fiatalabb, okosabb, mint Te. Feleslegesen okoznál fájdalmat magadnak.

#önbizalom
2019.06.10.

Miért nem figyelnek rám, amikor beszélek?

Az emberek valahogy sosem akarnak meghallani engem, amikor beszélek, vagy véleményt nyilvánítok, egyszerűen mintha ott sem lennék, csak egy árnyék vagyok. Tény, hogy elég halkan beszélek, mondjuk ez nekem sosem tűnik fel. - A szakértő válaszol.

#kapcsolat
2019.06.01.

Mik a bántalmazó kapcsolat figyelmeztető jelei?

A bántalmazó kapcsolat lehet fizikai, szexuális, verbális vagy érzelmi alapú. Csak mert egy személy fizikailag nem bántalmaz, nem jelenti azt, hogy nem követ el visszaélést. Az erőszaknak és visszaélésnek semmi keresnivalója egy kapcsolatban.

Mit csinálsz, ha ideges vagy?
#stressz
2019.05.29.

Mit csinálsz, ha ideges vagy?

Hogyan lehet hatékonyan csillapítani az idegeskedést? Annyi minden miatt idegeskedünk, hogy már szinte fel sem tűnik az állandó stressz, csak az, ha már az idegeink felmondják a szolgálatot és „kiég a biztosíték.” Mit tudunk tenni azonnal, és mit tehetünk a hosszú távú stressz csökkentésért?

#tavasz
2019.05.20.

Tavaszi zsongás: ha szeretnél rátalálni a szerelemre

Végre újra melegszik az idő, virágba borultak a fák. Egyre több időt lehet a szabadban tölteni, barátokkal könnyebb kint a suli előtt dumálni. A szerelem is valahol benne van a levegőben. Téged is eltalált Cupido nyila?

#szakítás
2019.05.15.

Szakítás? Irány az edzőterem!

Éppen egy fájdalmas szakításon estél át? Itt az ideje az edzésnek! Elmondjuk miért. A szakítás utáni első pár hét kritikus lehet abból a szempontból, hogy hogyan tervezd meg az elkövetkezendő hónapjaidat.

#megcsalás
2019.05.13.

Ha megcsalt a barátod

Minden szakítás nehéz, de ha a barátod megcsal, és ezzel összetöri a szíved – nos, az még nehezebb. Érzelmileg ez az egyik legijesztőbb dolog, amin átmehetsz egy kapcsolatban. Ha megcsal a barátod, azon nem könnyű túltenni magad. Az árulás tüskéje, a szívfájdalom, az összetört remények, a féltékenység – ezek az érzések mind jelen vannak ebben a nehéz szituációban. Hirtelen az általad szeretett emberről kiderül, hogy van egy másik élete is, és hogy minden, amit róla hittél, valójában egy hazugság.

#szerelem
2019.04.30.

Túlságosan odavan értem...

Virágokat, ajándékokat vesz nekem, és azt mondja, örökké velem akar maradni. Még csak egy hónapja vagyunk együtt. Elképesztő, mennyire odavan értem, de valami nagyon zavar ebben. Miért?

#személyiség
2019.04.25.

Pia, cigi - Csak a társaság miatt?

Veled is volt már olyan, hogy valamit csak azért tettél meg, mert a baráti társaságodban az "menőnek" számított? Sok fiatal például csak azért iszik vagy cigizik, mert egy közösség tagja akar lenni, és nem szeretné, hogy kiközösítsék.

#szülő
2019.04.08.

Apa ne prédikálj, bajban vagyok!

Ki tudná elfelejteni Madonna slágerének szavait? A zene fülbemászó volt, a dalszövegnek pedig rengeteg a mondanivalója.

#hipnózis
2019.04.06.

Transz, avagy a hipnózis művészete

Minden bizonnyal kevés ember létezik, akit ne érdekelne valamilyen szinten a hipnózis. Lehetnek elképzeléseink, félelmeink, akár tévhiteink is a módszerről, hiszen annyi forrásból hallunk róla, akarva-akaratlanul: média, filmbeli jelenetek, szakmai cikkek, sőt, show műsorok szélesítik tudásunkat, ezek néha azonban félre is vezethetnek.

#március 15
2019.03.15.

Egy nemzetbe tartozunk

Kinek mi jut eszébe március 15-éről? Végeláthatatlannak tűnő beszédek? Kokárda? Ceremónia? Szabadságharc? Csak egy nap, amikor nem kell iskolába menni? Mindenkinek más-más asszociációja támad. Miért fontos ünnepelnünk?

#testvérek
2019.03.03.

Fiú és lány testvérek

Van, hogy a nővéred főnökösödik időnként? Van, hogy az öcséd idegesít téged? Ezek a dolgok együtt járnak azzal, hogy együtt nőttök fel. Olvasd el a tippjeinket, amelyek segíthetnek elkerülni a veszekedést a tesóddal.