Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#életcél
2017.07.21.

Bumeráng: amit adsz, azt kapod vissza

Szia! Látod, olyan szimpatikus vagy nekem, hogy mindig ideülök melléd. Hogy vagy? Éppen az élet értelmén gondolkodtál? És mire jutottál? Magad se tudod? Én is kérdezhetek valamit? Mit szeretnél elérni az életben? Mi az életcélod?

#öngyilkosság
2017.07.21.

Öngyilkosság - Szabadulj meg a gondolattól

A Linkin Park frontembere, Chester Bennington 41 évesen lett öngyilkos. Az öngyilkosság valamilyen stresszel teli élethelyzetre adott tragikus válasz, s azért tragikusabb mindennél, mert meg lehetett volna előzni. Akár te magad fontolgatsz öngyilkosságot, akár másról tudod ezt, nem árt tisztában lenni az erre utaló figyelmeztető előjelekkel, valamint azzal, hogy miképp juthatunk azonnali segítséghez és szakszerű kezeléshez. Életet menthetsz ezzel: a sajátodat vagy valaki másét.

#nyár
2017.07.17.

Tedd a nyarat eseménydússá!

Amikor véget ért a suli, beindult a zsongás, eleinte tele voltál ötletekkel, tervekkel. Mostanra talán kifogytál a programokból, ám nem szabad a nyarat henyéléssel tölteni - ha túl könnyen veszed, akkor nehézségeid lehetnek, amikor elkezdődik újra az iskola, és sajnálni fogod, hogy nem csináltál több mindent, amikor még lett volna rá esélyed. Használd ezeket a tippeket, hogy eseménydús legyen a nyarad, és valóban ez legyen a legjobb szüneted!

#vagdosás
2017.07.16.

Vagdosás és pánikroham - A szakértő válaszol

Hetek óta nem alszom, olyan kimerült vagyok, hogy már a fejem is állandóan fáj és sűrűn tör rám pánikroham. Egyre többet vagdosom magam. Rájöttem, hogy segítséget kell kérnem, kaptam is terápiás időpontot, de félek hogy meg fogok futamodni. - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#gyerek
2017.07.14.

Egy kisbaba javítana a kapcsolatunkon?

Kedves szakértő! A barátom mindig kifogásolja, hogy más fiúkkal flörtölök, és könnyűvérűnek nevez. Úgy tűnik, nem bízik abban, hogy igazán szeretem őt. Dühös lesz, ha valami nem tetszik neki, amit csinálok. Az utóbbi időben azon gondolkodtam, hogy talán ha lesz egy babánk, az változtat a dolgokon és jobb lehet...

#bejelentés
2017.07.12.

Mire számíts, mikor elmondod a szüleidnek, hogy meleg vagy?

Ha közlöd a szüleiddel, hogy meleg vagy, nincs könnyű dolgod sem neked, sem nekik. Ezért fontos, hogy a hír bejelentését olyankorra időzítsd, mikor nyugodt a hangulat és megfelelő mennyiségű idő áll rendelkezésre a dolog megbeszéléséhez.

#internet veszélyei
2017.07.11.

Veszélynek lehetsz kitéve a neten

Az elmúlt évben a világon a tizenéves internethasználók 62 százaléka szembesült valamilyen veszéllyel az online térben, derült ki a Microsoft reprezentatív nemzetközi kutatásából.- olvasható az eduline.hu-n.

Honnan tudhatom, hogy szerelmes vagyok?
#szerelem
2017.07.08.

Honnan tudhatom, hogy szerelmes vagyok?

Erre a kérdésre válaszolni nem is olyan egyszerű, mint azt az első pillanatban gondolnánk. Ez ugyanis rengeteg további kérdést vet föl.

#mostoha
2017.07.06.

Élet mostohaszülőkkel

Amikor két ember összeházasodik, azt remélik, örökké együtt maradnak. De néha az idő múltával érzéseik megváltoznak, még akkor is, ha közös gyerekük van. A pár ráébredhet arra, hogy boldogabbak lehetnek külön, mint együtt, ezért a válást választják. Ám ez sohasem könnyű döntés.

#lélek
2017.07.03.

Mit tehetsz, ha az ősök túl szigorúak?

A szülők szabályok közé próbálják szorítani a gyerekeiket, ha veszélyeztetve érzik őket, ha nem biztosak a felelősségteljes gondolkodásukban, ha valamilyen eredményt próbálnak kicsikarni, vagy egyszerűen csak nem akarják kiengedni a kezükből az irányítást.

#ismerkedés
2017.07.01.

Az online ismerkedés veszélyei

Manapság talán egyszerűbb új emberekkel a neten megismerkedni. Ám légy elővigyázatos, a dolgok nem mindig olyanok, mint amilyennek elsőre látszanak!

#randi
2017.06.24.

Hogyan kerülj közelebb a kiszemelt lányhoz?

Ha nem tudod, hogyan hívj el egy lányt randizni, ne ess kétségbe! Minden srác érzett már így legalább egyszer az életében. Időbe telik, mire elsajátítod a randira hívás művészetét. Mindenkinek el kell kezdenie valahol, nem igaz?

#kritika
2017.06.23.

Hogyan állj ki magadért? Hogyan mondj nemet?

Nem tudsz nemet mondani másoknak? Nem tudod a szüleidnek, a barátaidnak elmondani, hogy valójában mit gondolsz? Mindig oda mentek a barátaiddal, amit ők javasolnak? Amit te szeretnél, az valahogy soha sem sikerül véghezvinni? Miért?