Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#játék
2015.12.08.

Hogyan viselkedj egy kisebb gyerekkel?

Rád bízták az egyik kisebb unokatesódat, de fogalmad sincs, hogyan játssz vele, mivel kösd le a figyelmét? Mutatunk néhány tippet!

#önbizalom
2015.12.07.

Önbizalom és testi adottságok - A szakértő válaszol

Tisztelt szakértő! Az a problémám, hogy igen alacsony az önértékelésem. Túl ducinak látom magam, amikor a tükörbe nézek. Szeretnék szexi ruhákat hordani és jól érezni magamat a bőrömben. Mit tehetnék ezért?

#álom
2015.11.29.

Mit jelentenek ezek az álmok? - A szakértő válaszol

"Mit jelent az,ha azt álmodjuk, hogy eltörik a szemüvegünk? Ez az egyik visszatérő álmom. A másik pedig, hogy azzal a fiúval levelezek álmomban, aki nagyon tetszik nekem." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#harry potter
2015.11.24.

Mi mindenre tanít meg minket Harry Potter?

Gyerekek és felnőttek millióit bűvölte el Harry Potter világa, ami máig töretlen sikernek örvend. Itt az ideje, hogy a rajongók egy kicsit más szemszögből is nézzék a történetet és szintén itt az ideje, hogy az ellenzők is meglássák a mese bűvöletében rejlő csodákat. Milyen segítséggel szolgálhat nekünk a hétköznapi életben ez a hihetetlen történet? A pszichológus véleménye.

#önvédelem
2015.11.19.

Önvédelem - Mit tegyél támadás esetén?

Sokan úgy vélik, hogy az önvédelem nem más, mint egy jól irányzott ütés vagy rúgás. Pedig az igazi önvédelem arról szól, hogy mindent elkövetsz, hogy elkerüld a harcot azzal, aki fenyeget vagy megtámad! A fejedet használd, ne az öklödet!

Daganatos betegségek és a hajhullás
#rák
2015.11.17.

Daganatos betegségek és a hajhullás

Egy rákos megbetegedés diagnózisa óriási teher. Nem tudod mi vár rád pontosan, ám az biztos, hogy az előtted álló időszak egyik pillanatát sem szeretnéd átélni, jobb lenne lapozni egy nagyot és túllendülni minden nehézségen. A kezelések, a fájdalmak mellett pedig meg kell küzdened azzal a teherrel is, hogy a külsőd drasztikusan átalakul. Mire számíthatsz?

#depresszió
2015.11.08.

5 tipp a depresszió ellen

A borongós, sötét napok egyre gyakoribbak, ilyenkor mindannyian hajlamosabbak vagyunk depresszióra. Ha lehangoltnak érzed magad, jobb gyorsan tenni ellene - olvasd tovább cikkünket!

#elpirulás
2015.11.07.

Elpirulás - Lehet, hogy szociális fóbiám van?

14 éves vagyok, és szerintem szociális fóbiám van. Most kerültem középiskolába, és sokan csúfolnak amiatt, hogy szinte mindenen elvörösödöm. - A szakértő válaszol.

#gyász
2015.11.01.

Hogyan dolgozd fel a gyászt?

Mindenszentek alkalmával és Halottak Napján sokat gondolunk halottainkra, eltávozott rokonainkra. Sajnos nem csak ilyenkor szembesülünk az elmúlással. Ki előbb, ki később találkozik azzal a maró fájdalommal, amit a gyász hoz magával.

#halogatás
2015.10.21.

Ha nincs kedved semmihez: a halogatás

Elöntenek a teendők, de te rá se tudod magad venni, hogy nekiállj? Inkább a facebookot nézed meg egymás után többször, még akkor is, ha nincs is új bejegyzés? Aztán már el is telt a nap, a hét és te még mindig a kezdeteknél tartasz.

#nyílvános vécé
2015.10.14.

Paruresis: amikor félsz nyilvános vécékben pisilni

A félelem e fajtája nem ismeretlen a tudomány számára: paruresis néven vonult be az orvosi fogalomtárba. Egy felmérés szerint csak az Egyesült Államokban mintegy másfél millió ember retteg a nyilvános vécékben történő pisilésnek még csak a gondolatától is, s közel 15 millió embernek okoz szorongást, ha mégis rákényszerül a közvécé használatára.

#terhes
2015.10.13.

Tini terhesség: ha megtartod a babát

A szülővé válás az egyik legnagyobb felelősséggel járó döntés az életedben. Nagyban befolyásolja az elkövetkező életed, s a gyermekedét is. Ez egy olyan dolog, amit alaposan át kell gondolni, hiszen nem csak téged, hanem a gyermeked apját és a babát is érinti!